Caută
Close this search box.

Ciolacu cere comisie de anchetă pe măsluirea datelor pandemice. Iohannis: Nu a măsluit nimeni datele!

ciolacu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că va propune înfiinţarea în Parlament a unei comisii de anchetă, privitoare la ‘măsluirea cu premeditare a datelor pandemiei, de către Guvernul Orban’.

„Măsluirea cu premeditare a datelor pandemiei de către Guvernul Orban este un atentat la sănătatea românilor şi la siguranţa statului! Răfuiala din Guvern dintre USR şi PNL scoate la lumină ceea ce PSD spunea de multă vreme: că datele pandemiei sunt falsificate în funcţie de interesele lor electorale, de cât de abrupt scădeau în sondaje!

Cu premeditare, în deplină cunoştinţă de cauză! Pe baza acestor date măsluite, s-au luat decizii cu impact direct asupra sănătăţii publice! Pe baza lor s-au restrâns drepturi şi libertăţi cetăţeneşti!

S-au închis şcoli timp de un an de zile! Localităţi întregi au fost carantinate! Afaceri ridicate cu greu au fost distruse! Pe minciunile lor”, a scris Ciolacu, pe Facebook, conform Agerpres. El a adăugat că aceste fapte sunt prea grave „ca să mai poată fi ascunse sub preş”.

„Voi cere înfiinţarea unei comisii speciale de anchetă în Parlament, care să scoată la lumină toată golănia liberală! Şi mă aştept ca transparenţii de la USR să susţină acest demers! Românii trebuie să ştie cine sunt vinovaţii pentru suferinţele îndurate, iar cei vinovaţi să răspundă conform legii”, a afirmat acesta.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că „nu a măsluit nimeni datele nici înainte, nici după alegeri şi nici acum” cu privire evoluţia pandemiei în România.

„Nu a măsluit nimeni datele nici înainte de alegeri, nici după alegeri, nici acum. Cred că a fost o expresie nefericită. Formulele de calcul sunt, însă, diferite. Când a fost ministrul Tătaru, împreună cu echipa domniei sale a găsit potrivită o anumită formulă de calcul pentru incidenţa pandemiei, după aceea s-a calculat şi ce s-a ştiut s-a comunicat. Deci, nu a ascuns nimeni date sau informaţii. Acum, ministrul Voiculescu cu echipa domniei sale a dorit să modifice oarecum formula, a modificat-o şi acum se dau datele care se găsesc. Vorbim despre două formule uşor, uşor diferite, în niciun caz nu a măsluit cineva datele. Ele au fost absolut corecte aşa cum au fost calculate şi înainte de alegeri, şi după alegeri”, a spus Iohannis, întrebat despre disputa dintre ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi deputatul PNL Violeta Alexandru pe această temă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri