Caută
Close this search box.

Ciolacu: Oamenii politici ar trebui să se hotărască. Respectă independenţa justiţiei sau pun presiune pe judecători atunci când o sentinţă definitivă nu le convine politic

Ciolacu

Liderul PSD Marcel Ciolacu a afirmat, în contextul solicitării preşedintelui Klaus Iohannis către ministrul Justiţiei de a explica urgent cum s-a ajuns să fie clasat dosarul 10 august, că oamenii politici din România ar trebui să se decidă dacă respectă independenţa justiţiei sau pun presiune pe judecători atunci când o sentinţă definitivă nu le convine din punct de vedere politic.

„Oamenii politici din România ar trebui să se hotărască! Respectă independenţa justiţiei şi se abţin de la comentarii privitoare la deciziile judecătoreşti definitive. Sau nu respectă independenţa justiţiei şi pun presiune pe judecători atunci când o sentinţă definitivă nu le convine din punct de vedere politic. Ca să ştie fiecare român în ce direcţie vrea fiecare partid să ducă România”, a scris Marcel Ciolacu joi pe Facebook.

Reacţia vine după ce şeful statului a cerut joi ministrului Justiţiei Stelian Ion să explice urgent cum s-a ajuns în situaţia ca dosarul care vizează evenimentele din 10 august 2018 să fie clasat.

Cererea DIICOT de redeschidere a urmăririi penale în Dosarul 10 august a fost respinsă, marţi, de Tribunalul Bucureşti. Decizia este definitivă.

Prim-ministrul Florin Cîţu a afirmat că se simte dezamăgit, ca cetăţean, de decizia tribunalului de a respingere cerererea DIICOT de redeschidere a urmăririi penale în Dosarul 10 august. El a mai precizat că a discutat cu ministrul Justiţiei Stelian Ion pentru a vedea dacă mai există alte căi de atac şi aşteaptă opinia experţilor în această situaţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri