Caută
Close this search box.

Cioloş: Ieşirea delegaţiei FIDESZ din Grupul Popularilor Europeni era necesară pentru sănătatea democraţiei din Europa

dacian cioloş

Ieşirea delegaţiei FIDESZ a lui Viktor Orban din Grupul Popularilor Europeni era o acţiune necesară pentru sănătatea democraţiei din Europa, spune liderul grupului Renew Europe din Parlamentul European, Dacian Cioloş. „Populismul toxic practicat de Orban în Ungaria nu mai avea cum să fie susţinut în Parlamentul European – încrederea în Uniune ar fi avut de suferit”, afirmă europarlamentarul.

„Ieșirea delegației FIDESZ a lui Viktor Orban din Grupul Popularilor Europeni era o acțiune necesară pentru sănătatea democrației din Europa. Populismul toxic practicat de Orban în Ungaria nu mai avea cum să fie susținut în Parlamentul European – încrederea în Uniune ar fi avut de suferit. Limitarea libertății presei, jongleriile cu fondurile europene, nesocotirea statului de drept și nerespectarea valorilor și regulilor europene sunt linii roșii pentru orice guvern din statele membre, iar Viktor Orban le încalcă de prea multă vreme”, a scris Cioloș pe Facebook.
El spune că semnalul de astăzi arată clar că proeuropenii nu mai trebuie să tolereze mici autocrați care își conduc cetățenii în afara UE.
„Acest semnal a fost dat și de români în nenumărate rânduri de alegeri, când am arătat că viitorul este într-o Uniune Europeană puternică, cu reguli clare respectate în egală măsură de toată lumea”, adaugă Cioloș.

Partidul Fidesz al premierului ungar Viktor Orban a părăsit miercuri grupul Partidul Popular European pe fondul disputelor privind suspendarea sa din familia europeană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri