Caută
Close this search box.

Ciprian Ciucu: Încă nu este necesară carantina în Bucureşti

Ciprian Ciucu

Primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu a afirmat că încă nu este necesară carantina în București, iar populația trebuie să respectele regulile de protecție sanitară, pentru a nu ajunge la o astfel de măsură, carantina fiind destul de costisitoare pentru oraș.

El a adăugat că pot fi ținute slujbele de Paște, ațât timp cât există o bună informare a populației și cu impunerea unor măsuri speciale, pentru noaptea de Înviere.

„Noi trebuie să facem tot ce putem în acest moment, tocmai ca să nu fie necesară o carantină în București. În acest moment, încă nu este necesară și depinde și de noi, dar și într-o foarte mare măsură depinde și de populație să respecte regulile, pentru a nu ajunge la carantină, carantina fiind destul de costisitoare pentru oraș”, a declarat Ciprian Ciucu.

Edilul a adăugat că sunt necesare măsuri suplimentare pentru ca Bucureștiul să nu ajungă la carantină.

„Sunt mai multe măsuri pe care le-am discutat ieri cu premierul și cu primarii din București. Vor fi mult mai atent monitorizate centrele comerciale și ne gândim la introducerea unei măsuri suplimentare, inclusiv pentru centrele comerciale, astfel încât numărul de oameni care au efectiv acces într-un centru comercial sau într-un magazin în același timp să fie limitat, iar cozile care se vor crea pe de o parte vor descuraja oamenii să vină în centrele comerciale în număr foarte mare, iar pe de altă parte, vor trebui bine gestionate de către Poliția Locală, astfel încât să se respecte măsurile de distanțare fizică.

Sunt și alte tipuri de măsuri. Trebuie să mutăm, cel puțîn pe instituțiile publice, cât de mult putem activitatea în online și noi am discutat foarte mult de acest aspect la Primăria Sectorului 6 și nu numai că am discutat, dar și facem acest lucru și de asemenea trebuie să introducem mult mai serios telemunca”, a completat Ciucu.

El a mai spus că pot rămâne deschise de Paște bisericile, însă cu anumite condiții.

„Aici aștept și eu să văd care este decizia Guvernului. Momentan, nu avem decât o declarație iresponsabilă a liderului PSD, care spune că el preferă să plătească o amendă, sfidând efectiv autoritățile și legea, să se ducă la slujba de Paște.

Din punctul meu de vedere, cu o foarte bună informare a populației și cu respectarea măsurilor și cu impunerea unor măsuri special pentru noaptea de Paște, se pot ține slujbele. Cred că lumea și înțelege în acest moment că trebuie să fie mult mai precaută.

Trebuie să avem un set de măsuri speciale, care să fie recomandate de către Departamentul de Situații de Urgență pentru noaptea de Paște, le vom evalua să vedem cum sunt și le vom urma”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri