Caută
Close this search box.

Cîțu, despre proiectul ce interzice cumulul pensiei cu salariul la stat: „Nu sunt de acord cu excepții. Vom vedea dacă poate să fie o excepție, ceva special, dar nu sunt de acord”

cîţu

Premierul Florin Cîțu a declarat că proiectul ce interzice cumulul pensiei cu salariul la stat nu va fi prezentat în ședința de Guvern de miercuri, deoarece trebuie făcute câteva modificări. În rest, proiectul arată bine, a precizat el. Cîțu a insistat că nu este de acord să existe excepții de la această regulă și a ținut să amintească faptul că proiectul prevede și că oamenii pot munci până la 70 de ani dacă doresc acest lucru.

Întrebat dacă proiect privind interzicerea acestui cumul va fi prezentat în ședința de Guvern de azi, așa cum a anunțat ministrul Muncii, Raluca Turcan, premierul a răspuns: „Nu, am văzut proeictul, sunt câteva lucruri care trebuie modificate, dar arată foarte bine acel proiect și-l susțin foarte mult”.

Cîțu a insistat că nu e de acord să existe excepții de la regulă: „În cadrul persoanelor angajate în sistemul public nu sunt de acord cu excepții. Vom vedea dacă poate să fie o excepție, ceva special, dar nu sunt de acord”.

Întrebat dacă va exista, totuși, o excepție în cazul profesorilor, dat fiind că există un deficit de personal în Învățământ, șeful Guvernului a răspuns: „Nu”.

„Acest proiect, pe lângă interzicerea cumulului de pensie cu salariul, vine cu un lucru foarte important: poți să te pensionezi, la cerere, după 65 de ani. Deci poți să mergi până la 70 de ani. Cred că e un lucru foarte important și schimbă total paradigma în România și va rezolva problema cu sustenabilitatea sistemului de pensii”, a mai declarat Florin Cîțu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri