România a atins, miercuri, pragul de un milion de persoane vaccinate anti-Covid, de la debutul campaniei și până acum, la nivel național. O femeie în vârstă, cu mai multe afecțiuni, este cea cu numărul un milion care primește vaccinul, la eveniment fiind prezent inclusiv premierul Florin Cîțu.

”Un moment la care, în 27 dececembrie ne uitam și voiam să vină cât mai repede. Lucrurile vor merge mult mai rapid de acum înainte. Ținta inițială era să avem un milion până la sfârșitul lunii martie, am fost mai aproape. (…) Campania de vaccinare merge bine, suntem în top în Europa”, a spus Florin Cîțu, într-o scurtă conferință de presă dedicată evenimentului.

”Doar în martie o să primim 2,6 milioane de doze de vaccin, ceea ce înseamnă că vom putea porni cu faza a treia, fără faza a treia, toată lumea în faza a treia pe 15 martie. Deci vom porni vaccinarea generală. Rămâne în continuare ținta de a avea 10,4 milioane de români vaccinați la sfârșitul lui septembrie”, a mai spus premierul.

Premierul Florin Cîțu a subliniat că, în ciuda reușitei campaniei de vaccinare, nu este momentul pentru relaxare și a făcut apel la populație să continue să respecte regulie și să poarte mască.

”În același timp, trebuie să readuc aminte că dacă vrem să scăpăm de pandemie, trebuie să respectăm toate regulile impuse în spațiul public, precum purtarea măștii. Am văzut foarte mulți oameni care nu mai poată mască în spațiul public. Fac apel și la Ministerul Afacerilor Interne, o să vorbesc cu ministrul Lucian Bode, să mă asigur că vom avea mai mulți lucrători MAI care să își facă treaba. Văd peste tot oameni care nu poartă mască, nu ne putem relaxa în acest moment”, a spus Florin Cîțu.

91 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here