Caută
Close this search box.

Cîţu, scenariu optimist: 70% din populație va fi vaccinată până în iunie. Școlile ar putea primi teste pe bază de salivă

florin cîţu

Premierul Florin Cîțu a declarat, într-un interviu pentru G4Media.ro, că guvernul lucrează cu un „scenariu optimist”, în care ținta de vaccinare a 70% din populație să fie atinsă în luna iunie, dar că este precaut și păstrează ținta asumată inițial – și anume luna septembrie.

Cîțu a mai spus că îi va cere ministrului de Interne ca polițiștii să dea amenzi pentru nepurtarea măștii, după ce a văzut tot mai multe cazuri de persoane care nu poartă masca pe stradă sau în metrou.

”Poate va trebui să vorbesc cu domnul ministru de Interne ca să fie mult mai atenți polițiștii și să dea poate amenzi pentru purtatul măștii pe stradă. Am văzut o relaxare și din partea ofițerilor de poliție”, a spus Cîțu pentru G4Media.ro.

Premierul Cîțu a mai declarat că discută cu experții despre furnizarea în școli de teste rapide, pe bază de salivă, pentru testarea elevilor.

Florin Cîțu a precizat că România va trimite în Republica Moldova în total 200.000 de vaccinuri până la finalul lunii aprilie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri