Caută
Close this search box.

Clotilde Armand vrea reducerea frecvenţei cu care sunt curățate străzile din Sectorul 1

clotilde armand

Primarul Clotilde Armand propune reducerea temporară a frecvenţei cu care sunt salubrizate de Romprest străzile şi zonele cu trafic pietonal intens, un proiect de hotărâre pe această temă regăsindu-se pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei Consiliului Local de marţi.

„Se aprobă diminuarea temporară, până la data de 31.12.2021, a frecvenţelor de intervenţie pentru operaţiunile activităţii de măturat, spălat, stropit şi întreţinere a căilor publice”, stipulează proiectul.

Documentul precizează că este necesară reanalizarea activităţilor serviciului de salubrizare astfel încât costurile acestora să se încadreze în constrângerile bugetare.

„Adresa nr. 783/19.02.2021 emisă de către Direcţia Management Economic recomandă o propunere bugetară prudenţială pentru proiectul de buget aferent anului 2021, precum şi pentru estimările aferente perioadei 2022-2024. Pentru serviciile de salubritate pentru proiectul de buget aferent anului 2021 a fost estimată suma maximă de 135.000.000 lei. Astfel, se impune necesitatea de a reanaliza activităţile serviciului de salubrizare pentru încadrarea costurilor acestuia în constrângerile bugetare aferente proiectului de buget pentru anul 2021”, prevede referatul de aprobare al proiectului.

Conform sursei citate, constrângerile bugetare, pe de o parte, precum şi obligativitatea prestării serviciului public de salubrizare în condiţii de eficienţă, fără impact major asupra sănătăţii publice, pe de altă parte, impun necesitatea de a analiza şi propune „măsuri reale şi aplicabile pentru a asigura continuitatea desfăşurării operaţiunilor prevăzute de lege, respectiv: măturatul, spălatul, stropirea şi întreţinerea căilor publice”.

Mediul nu va fi afectat, întrucât măsurile propuse vor fi dublate de activităţi de prevenţie şi conştientizare a locuitorilor Sectorului 1 cu privire la păstrarea şi menţinerea unui mediu curat, precum şi de posibilitatea de a realiza orice fel de operaţiune suplimentară faţă de program, pe baza unor note de comandă suplimentară, se mai arată în referatul de aprobare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri