Caută
Close this search box.

Coaliția este tot mai aproape de finalizarea discuțiilor privind Planul de Reziliență

documentul integral

Liderul PNL Ludovic Orban a declarat, la finalul discuțiilor coaliției de guvernare, că structura Planului Național de Reziliență și Resturucturare (PNRR) a fost principalul subiect aflat pe ordinea de zi a ședinței de astăzi a colaiției, „practic, cum urmează să fie utilizați banii europeni”.

„Am făcut pași înainte. Am discutat toate punctele și într-un timp cât mai scurt posibil vom ajunge la o formă pe care să o putem discuta cu președintele României și să o trimitem Comisiei Europene. Mai sunt anumite lucruri care trebuie alocate și vreo două-trei măsuri de discutat. Există o propunere de a finanța și activitatea unor ONG-uri. Trebuie mai serios argumentată, respectiv ce tipuri de activități ar urmă să primească finanțare”, a afirmat Orban.

Potrivit acestuia, prima opțiune a PNL este să finalizeze PNRR, proiectul fiind „fundamental pentru susținerea procesului de reformă și investiție”.

În ceea ce privește discuțiile din interiorul coaliției privind împărțirea unor funcții importante, cum ar cea de Avocat al poporului, dar și șefiile TVR sau Radioul public, Ludovic Orban a evitat să dea un răspuns clar în acest sens, precizând că astăsi s-a discutat „strict pe tema planului de reziliența”.

„Când vom avea concluzii, le vom prezența public”, a afirmat liderul PNL, precizând că nu există niciun blocaj cu UDMR care să fie generat de acest subiect.

„Prima propunere a PNL este să finalizăm discuțiile legate de acest plan național. Toate domeniile care urmează să fie finanțate prin acest program sunt extrem de importante de aceea trebuie să ajungem la un numitor comun.

Este vorba de alocări pe domenii precum Mediu, Sănătate, Educație, Infrastructură de Transport. (…) Orice partid responsabil din România va vota pentru ratificare. Deja au fost discuții legate de PNRR”, a mai spus liberalul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri