Caută
Close this search box.

Comuna ilfoveană Glina, în carantină, pentru următoarele 14 zile

carantină

Comuna ilfoveană Glina a intrat în carantină începând de vineri seara, de la ora 22:00, conform unei informări transmisă de către Prefectura Ilfov. Rata de infectare cu COVID-19 a ajuns, vineri, în localitatea carantinată, la 6,85 cazuri la mia de locuitori.

Măsura de carantină instituită în comuna Glina este valabilă până în data de 9 aprilie, la ora 22,00.

„Ca urmare a analizei de risc efectuată de către Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Ilfov şi a avizului Institutului Naţional de Sănătate Publică, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a adoptat în şedinţă extraordinară Hotărârea nr. 56 din 26.03.2021 privind propunerea instituirii măsurii de carantinare zonală pentru comuna Glina, cu satele aparţinătoare Glina, Căţelu şi Manolache, judeţul Ilfov. Propunerea CJSU Ilfov a fost înaintată către Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei în vederea emiterii ordinului Comandantului Acţiunii”, se afirmă în comunicatul emis de Prefectura Ilfov.

Ordinul de carantinare a fost emis de şeful DSU, Raed Arafat.

„Luând în considerare cele de mai sus, şeful DSU, Secretar de Stat dr. Raed Arafat, a emis OSDSU nr. 6754 din 26.03.2021 privind instituirea măsurii de carantină zonală pentru comuna Glina, cu satele aparţinătoare Glina, Căţelu şi Manolache, judeţul Ilfov, începând cu data de 26.03.2021, ora 22,00, pentru o perioadă de 14 zile, până la data de 09.04.2021 ora 22,00”, se precizează în documentul menţionat.

23 de localități din județul Ilfov sunt în caratină

Până sâmbătă, 23 de localităţi din judeţul Ilfov, dintre cele 40, sunt în carantină, iar mulţi dintre cei care locuiesc acolo fac zilnic naveta în Capitală.
Acestea sunt, alături de Glina,Clinceni, Dobroesti, Bragadiru, Chiajna, Cornetu, Otopeni, Berceni, Branesti, Popesti Leordeni, Tunari, Domnesti, Jilava, Pantelimon, Voluntari, Chitila, Ciorogarla, Jilava, Magurele, Balotesti, Mogosoaia , Snagov, Stefanestii de Jos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri