Mai multe grupuri şi asociaţii civice au anunţat că vor organiza miercuri, în faţa Tribunalului Bucureşti, un protest în legătură cu decizia acestei instanţe de a nu redeschide dosarul „10 august”.

„Ne vedem miercuri, 3 martie, de la orele 18.00, în faţa Tribunalului Bucureşti pentru a transmite următorul mesaj:

„Ruşine Justiţia Română! Ne vedem la CEDO! Comunitatea Declic va lua toate măsurile legale pentru a ne îndrepta la CEDO împotriva României pentru modul injust în care a oprit cercetările şi pedepsirea vinovaţilor în dosarul „10 august”.

Tribunalul Bucureşti a respins cererea de redeschidere a anchetei „10 august”. Vinovaţii au scăpat astfel de cercetare, după ce sute de persoane au fost gazate şi bătute. Vom păstra distanţare socială şi vom respecta normele în vigoare pentru prevenirea efectelor pandemiei de COVID-19.

Societatea civilă dezaprobă modul în care ancheta „10 august” a fost ucisă din faşă. Dosarul a fost închis definitiv, deşi DIICOT nu a făcut o anchetă corectă. Nici un martor şi nici o persoană vătămată nu au fost audiate de procurori, iar o parte din probele tehnice nu au fost cerute. În aceste condiţii, închiderea cercetărilor nu poate fi decât abuzivă”, transmite Comunitatea Declic.

88 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here