Caută
Close this search box.

Copertă Charlie Hebdo. Regina Elisabeta a II-a sufocând-o cu genunchiul pe Meghan Markle

charlie hebdo

Revista de satiră franceză Charlie Hebdo a stârnit din nou reacții aprinse, cu un desen în care arată Regina îngenuncheată pe gâtul lui Meghan Markle, făcând trimitere cu moartea lui George Floyd.

Publicația, care s-a mai confruntat cu critici pentru desenele sale controversate, a stârnit din nou indignare, la doar câteva zile după ce ducele și ducesa de Sussex au susținut că au resimțit un rasism deschis, din partea membrilor familiei și a personalului din familia regală britanică.

Imaginea pare să reproducă înfricoșătoarea moarte a lui George Floyd, care a decedat după ce ofițerul de poliție Derek Chauvin a stat cu genunchiul pe gâtul acestuia peste opt minute, în ciuda rugăminților disperate ale lui Floyd pentru ajutor, strigând: „Nu pot respira!”.

Cea mai recentă caricatură de pe prima pagină a revistei Charlie Hebdo, intitulaă „De ce Meghan a renunțat la Buckingham”, o înfățișează pe Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii îngenuncheată pe gâtul lui Meghan Markle, așa cum spune ducesa, „pentru că nu mai puteam respira”.

Aluzia este la moartea lui George Floyd, în timp ce se afla în custodia Poliției din Minneapolis, în mai anul trecut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri