Caută
Close this search box.

Costel Alexe a angajat-o la CJ pe soția primarului din Holboca, prin Metoda „Apele Române”

costel alexe

Primarul comunei Holboca, liberalul Neculai Pamfil și-a angajat soția la Consiliul Județean Iași, după o „haltă” de câteva zile la Primăria Scobinți. Este manevra patentată de PNL și aplicată de mai multe ori în ultimele luni pentru rudele liderilor locali.

Metoda a atras atenția DNA care a făcut descinderi la Apele Române și la două primării comunale, considerând că schema „detașării” sunt forme de trafic de influență și abuz în serviciu.

Maria Magdalena Pamfil a venit chiar în ultimele zile din 2020 la Consiliul Județean, pe un post de consilier la Direcția de Evidență a Populației. Ea a trecut inițial printr-un concurs la Primăria Scobinți, aflată la 83 km de casă.

Soția primarului era casnică, ultima dată figurând ca administrator al unei firme micuțe, care n-a mai depus bilanțul contabil din 2015.

Soțul ei, primarul din Holboca, este traseist: a fost viceprimar UNPR iar în 2020 a trecut la liberali, ajutându-l pe Costel Alexe să ajungă președinte județean. Acum, Alexe și-a plătit datoria pe spatele unei instituții publice.

În luna decembrie a anului trecut, Primăria Scobinți a scos la concurs două funcții publice de execuție în cadrul aparatului de specialitate al primarului. Conform legii, concursurile sunt blocate în perioada pandemiei, singura dispensă este organizarea acestor concursuri pentru aparatul primarului.

Concursul a avut loc pe 21 decembrie, iar unul din posturi i-a revenit Mariei Magdalena Pamfil, soția primarului din Holboca. Nu e clar dacă a apucat să meargă la serviciu, pentru că era Crăciunul, iar Scobințiul e la 83 km de Holboca. Cert este că până la 31 decembrie deja avea semnată detașarea la Consiliul Județean.

Soția primarului a apucat să ia doar 496 de lei salariu la Primăria Scobinți. La Direcția Județeană de Evidență a Populației (DJEP) a fost angajată ca inspector, cu un salariu de 4.500 de lei net.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri