Caută
Close this search box.

Crin Bologa (DNA): Înfiinţarea Secţiei Speciale a fost o insultă pentru procurori şi judecători

crin bologa

Procurorul-şef al DNA Crin Bologa a afirmat că înfiinţarea SIIJ a fost o insultă pentru cei mai mulţi procurori şi judecători.

„La momentul înfiinţării acestei secţii, a fost primit aviz negativ de la CSM, în două rânduri. De asemenea, în Adunările generale, care sunt reprezentative pentru judecători şi procurori, s-a votat într-o proporţie covârşitoare pentru desfiinţarea acestei secţii în toamna anului 2019, deci peste 85% dintre toţi procurorii şi peste 75% dintre judecători.

Acum aveţi pe masă un aviz negativ din partea CSM, dar, dacă detaliaţi voturile, constataţi că majoritatea au fost pentru desfiinţare, dar solicitau unele garanţii”, a explicat Bologa, la dezbaterile din comisia juridică a Camerei.

Acesta a adăugat că DNA e pregătită să preia dosarele, dacă va fi desfiinţată SIIJ. Bologa a spus aceste lucruri la dezbaterea despre desfiinţarea Secţiei Speciale, din Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor.

Aceasta va emite un raport, pe proiectul de lege privind desfiinţarea SIIJ care va fi votat în plen, în calitate de prim for sesizat. Senatul este decizional pe această propunere legislativă iniţiată de către Guvern.

Premierul Florin Cîţu a declarat ieri că ar prefera ca varianta proiectului de lege privind desfiinţareaSIIJ pe care o va adopta Parlamentul să fie cât mai aproape de forma aprobată deja în Guvern.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri