Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti iau în discuţie vineri cererea procurorilor anticorupţie de a i se interzice Elenei Udrea să plece din România, după condamnarea la 8 ani de detenţie.

Elena Udrea susţine că nu se pune problema să plece din nou din România, după ce a fost condamnată la 8 ani de închisoare în dosarul privind finanţarea campaniei electorale din 2009. Ea a făcut aceste declaraţii vineri, la sosirea la Curtea de Apel Bucureşti, care judecă solicitarea DNA de a o plasa pe Udrea sub control judiciar, măsură care implică şi interdicţia de părăsire a ţării.

Cererea formulată de procurorii de la DNA vine după ce Curtea de Apel Bucureşti a condamnat-o la începutul săptămânii pe Elena Udrea la 8 ani de închisoare pentru instigare la luare de mită şi spălare de bani.

Solicitarea este fundamentată în primul rând pe istoricul fostului ministru al Dezvoltării, care, înainte ca Instanţa Supremă să se pronunţe definitiv în anul 2018 în dosarul „Gala Bute” a plecat din ţară, fiind ulterior dată în urmărire internaţională.

A fost depistată în Costa Rica, unde a stat două luni în arest, înainte ca în urma unei decizii a CCR să-i fie anulată condamnarea definitivă din ţară, arată digi24.ro. Udrea a fost apoi eliberată, pentru ca după câteva luni să revină în România.

Al doilea motiv invocat de DNA se referă la declaraţiile considerate belicoase, făcute de Elena Udrea după ce a fost condamnată, prin care a adresat blesteme judecătoarei care a condamnat-o.

95 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here