Caută
Close this search box.

Decizia rectorului Universității din București în cazul fraudei de la Drept: Validez propunerea de exmatriculare

Rectorul Universității din București, Marian Preda, a anunțat marți că validează decizia de exmatriculare a celor 45 de studenți de la Drept. care au fraudat examene din sesiunea de iarnă luată de Consiliului Facultății de Drept.

Principalele declarații ale lui Preda:

„Este o situație care a suscitat atneția întregii opiniei publice și cred că este momentul să vin cu o serie de clarificări.

Am analizat cu mare atentție propunerea de exmatriculare pe care am discutat-o și cu colegii mei prorectorii. Am citit memoriul studenților în discuție.

Dovezile care stau la baza deciziilor arată fără niciu dubiu că studenții au încălcat regulamentul facultății în repetate rânduri. Avem și mărturiile unor studenți.

În consecință, Consiliul Facultății a votat cu largă majoritate propunerea de exmatriculare.

Nu aș vrea să trecem ușor peste componenta morală a situației cu atât mai mult cu cât studenții sunt cei care vor înfăptui justiția în viitor.

Validez propunerea de exmatriculare ca urmare a fraudei constatate de Consiliul Facultății de Drept.

Pentru fraudarea examenelor nu există decât o singură consecință: exmatricularea.

Voi solicita nu doar colegilor de la Drept, ci colegilor din lumea academică să propună, să discute și se implementeze măsuri în mai multe aspecte.

Niciun soft nu poate suplini integritatea și moralitatea persoanei.

În perioada următoare demarez ample consultări cu studenții astfel încât vocea lor să ne conducă spre cele mai bune decizii pentru universitate. Cred că trebuie să supervizăm mai bine procesul de evaluare a profesorilor de către studenți.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri