Caută
Close this search box.

Deputaţii au adoptat proiectul de aprobare a OUG care modifică Legea petrolului

legea petrolului

Camera Deputaţilor a adoptat miercuri, decizional, proiectul de lege privind aprobarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului 27/2020 pentru modificarea şi completarea Legii petrolului 238/2004.

Ministrul Energiei Virgil Popescu a afirmat că aceste modifică ale actului normativ au întărit siguranţa naţională, prin transpunerea unei directive europene care prevede că „statele membre pot refuza, din motive de siguranţă naţională, să permită accesul la exercitarea acestor activităţi oricărei entităţi care este efectiv controlată de ţări terţe sau de resortisanţi ai ţărilor terţe”.

„Le mulţumesc colegilor deputaţi pentru că au adoptat cu unanimitate de voturi, 311 pentru, proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.27/2020 pentru modificarea şi completarea Legii petrolului nr.238/2004.

De ce este important? Prin aceste modificări am întărit siguranţa naţională. Astfel că am transpus în legislaţia noastră prevederile Directivei nr. 94/22/CE, de la art. 2, alin. (2) «statele membre pot refuza, din motive de siguranţă naţională, să permită accesul la exercitarea acestor activităţi oricărei entităţi care este efectiv controlată de ţări terţe sau de resortisanţi ai ţărilor terţe».

De asemenea, «în cazul acordurilor petroliere în vigoare, la propunerea autorităţii competente, din motive de siguranţă naţională, prin hotărâre a Guvernului se poate aproba denunţarea unilaterală a acordului petrolier»”, a scris Virgil Popescu, pe Facebook.

Pe 23 aprilie 2020, Senatul a adoptat proiectul de lege, în calitate de prim for sesizat, iar Camera a votat miercuri decizional propunerea legislativă. Prin urmare, legea merge la promulgare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri