Caută
Close this search box.

Despăgubiri uriaşe primite de la Poştă, de un român

despăgubiri

Un bărbat din județul Vrancea a dat în judecată Poșta Română, cerând să fie despăgubit pentru 309 scrisori trimise în Marea Britanie, care nu au ajuns la destinație.

După ce i-a plătit bărbatului peste 40.000 de lei, Poșta Română a fost pe punctul să achite încă 52.000 de lei, dar judecătorii au decis că suma nu trebuie plătită.

Printr-un proces deschis la Judecătoria Focșani, în august 2018, Vasile B. a dat în judecată Poșta Română, cerând să fie depăgubit pentru că în anii 2017 și 2018 a trimis mai multor persoane din Marea Britanie un număr de aproximativ 500 de scrisori recomandate, ce conțineau „cărți poștale vechi”.

Vasile a arătat că, pentru fiecare din scrisorile trimise, a achitat tariful de 16 lei, perceput de Poșta Română pentru astfel de servicii.

Pentru rătăcirea a aproximativ 220 de scrisori, vrânceanul a primit în 2017 și 2018 despăgubiri de peste 41.000 de lei. În urma procesului deschis de Vasile B. Judecătoria Focșani a obligat Poșta Română să îi achite bărbatului încă 52.000 de lei, pentru 309 scrisori trimise și neajunse la destinație.

Sentința Judecătoriei Focșani a fost însă modificată de Tribunalul Vrancea, care a respins cererea de acordare a despăgubirilor. Sentința Tribunalului Vrancea a fost atacată cu recurs.

Până la pronunțarea sentinței finale, dosarul, judecat în apel la Tribunalul Vrancea dezvăluie modul în care românul a ajuns să fie despăgubit cu zeci de mii de lei, de Poșta Română, pentru sute de scrisori trimise în Marea Britanie și neajunse la destinație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri