Caută
Close this search box.

Diploma de doctor a gen. Gabriel Naghi, fost șef SPP pe vremea lui Iliescu, anulată de Tribunal

Tribunalul București a anulat diploma de doctor a generalului Gabriel Naghi, fost șef al SPP pe vremea președintelui Ion Iliescu și fost consilier general PSD în Consiliul General al Municipiului București, potrivit deciziei instanței.

Decizia a fost luată pe 18 februarie și nu este definitivă.

”Admite cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” – UM 0418 București, cu sediul ales în …, în contradictoriu cu pârâtul Naghi Gabriel, cu domiciliul în …, cu domiciliul ales la SPRL „Trelea şi Asociaţii”, situată în …

FOTO: romania libera

Anulează diploma de doctor în domeniul ştiinţelor militare şi informaţii seria H, nr. 0004735, eliberată de Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” la data de 15.12.2010 şi repune părţile în situaţia anterioră. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare”, este decizia Tribunalului București, potrivit G4 Media.

Sentința vine după ce, pe 6 noiembrie 2020, Curtea de Apel București a respins cererea generalului Naghi de anulare a ordinului de ministru din 11 iulie 2019, prin care Ministerul Educației i-a retras titlul de doctor.

Este prima decizie de acest fel după ce în vara anului trecut Academia Națională de Informații (ANI) ”Mihail Viteazul” a SRI a cerut în instanță anularea diplomelor de doctor în cazul mai multor generali SRI în rezervă, printre care Sorin Gabriel Cozma, fost șef al Direcției Generale de Prevenire și Combatere a Terorismului și Dumitru Dumbravă, fost șef al Direcției Juridice a SRI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri