Caută
Close this search box.

Distrugator chinez de mari dimensiuni, în apropierea apelor teritoriale ale Japoniei

Trei nave militare ale marinei chineze, inclusiv un mare distrugător cu rachete ghidate, au fost văzute în strâmtoarea Tsushima, la nord de insula principală japoneză, Kyushu, navigând în Marea Japoniei, a declarat Ministerul Apărării nipon, potrivit The Japan Times.

Nava de clasa Renhai se numără printre cele mai mari distrugătoare navale din China, iar Forța de Auto-Apărare Maritimă a confirmat nava în apele din apropierea Japoniei, a declarat Statul Major al Ministerului.

Cele trei nave nu au intrat în apele teritoriale ale Japoniei și nici nu au luat măsuri pentru a reprezenta o amenințare pentru navele sau avioanele MSDF, a adăugat aceasta, conform Ziare.com.

Evenimentul a avut loc după ce Japonia și Statele Unite și-au exprimat îngrijorarea cu privire la o controversată lege chineză, atunci când cele două țări au purtat discuții ministeriale de securitate, la Tokyo.

Legea chineză care a intrat recent în vigoare permite navelor sale de pază de coastă să tragă în nave, în jurul insulelor Senkaku, controlate de Japonia, revendicate de Beijing, în Marea Chinei de Est.

Ministerul Apărării analizează intențiile Chinei de a trimite forţe navale lângă Japonia, în acest moment.

Potrivit Statului Major nipon, două nave MSDF și un avion de recunoaștere P-3C au văzut cele trei nave chineze în mare, la aproximativ 250 de kilometri sud-vest de Tsushima. Cele trei nave au navigat prin strâmtoarea Tsushima și au intrat în Marea Japoniei.

China a lansat primul sau distrugător de rachete de clasa Renhai în ianuarie 2020. Echipat cu rachete cu lansare verticală, se crede că distrugătorul este capabil să lanseze rachete de croazieră cu rază lungă de acțiune, precum și rachete supersonice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri