Caută
Close this search box.

Doliu în România! Vestea cumplită a serii! Un mare actor român a murit chiar de 1 martie

Unul dintre cei mai apreciați actori români, care a încântat publicul la fiecare apariție de pe scena Teatrului de Comedie a murit la vârsta de 71 de ani. Colegii săi regretă profund această veste: avea ceva ce nu se mai „fabrică”.

Unul dintre cei mai apreciați și iubiți actori români, Puiu Gheorghe Dănilă, a plecat dintre noi. Avea 71 de ani, iar colegii săi regretă profund.

Puiu Gheorghe Dănilă s-a născut la 9 aprilie 1949. A absolvit în 1975 Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică București, secția actorie, clasa prof. univ. Octavian Cotescu. Acesta a încântat publicul la fiecare apariție la Teatrul de Comedie și de asemenea în fiecare dintre filmele în care a evoluat în vreun rol.

Dorina Chiriac: Avea ceva ce nu se mai „fabrică”. „Iartă-mă, Puiu, eu ți-am pus apă în pocnitori. A plecat. Azi a plecat omulețul care râdea adunat, chicotind. Apoi, când hohotul devenea prea mult, deschidea gura mare, fără sunet, ridicându-și sprâncenele și mărindu-și ochii a uriașă mirare.

Dintotdeauna mare trist comediant, Puiu se mira mereu că îi vine a râde, părea flatat de darul veseliei, într-un mod unic, permis numai copiilor care descoperă stările cu uimire, roșind, fremătând.

Puiu râdea mic, de parcă îl gâdila dinăuntru comedia, iar faptul că avea voie să râdă era o rară cutie cu cele mai fine bomboane de ciocolată. Cutia aia pe care o ascunzi pentru când ești singur, aștepți să fii singur ca să te poți bucura pe deplin. starea care nu poate, care nu trebuie a fi împărțită”, scrie actrița Dorina Chiriac într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Actrița spune despre regretatul Puiu Dănilă că avea „ceva ce viața păstrează așa de rar într-un om mare”.

„Puiu drag, indiferent ce făcea, indiferent ce zicea, avea ceva ce nu se mai fabrică, ceva ce viața păstrează așa de rar într-un om mare, ceva ce nu a pierdut omulețul ăsta nici când devenea enervant: candoare. da, asta-i ceva ce nu l-a părăsit pe Puiu nicicând; nici în momente urâte sau grele. candoare

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri