Caută
Close this search box.

Doliu uriaș. A murit unul din cei mai valoroși polițiști pe care i-a avut vreodată România. Nu dădea greș în nimic

Colonelul s-a stins din viață, luni seară, la Spitalul Marius Nasta, după ce a fost internat, de urgență, cu probleme respiratorii. Diagnosticat cu noul coronavirus, fostul polițist de uriașă valoare și experiență a pierdut lupta cu boala după ce s-ar fi prezentat prea târziu la medic. Acesta a activat aproape o viață întreagă în cadrul structrilor specializate în cercetarea infracțiunuilor de omor și a pus umărul la prinderea ucigașilor în mai multe dosare celebre. Este vorba, printre altele, despre uciderea Mihaelei Runceanu și a lui Ioan Luchian Mihalea, dar a fost implicat și în ancheta care a dus la identificarea și prinderea criminalului grec Kostas Passaris. Practic, nu dădea greș în nimic, iar orice caz în care intervenea sau era trimis de șefii Poliției Române, ei bine, devenea un caz rezolvat, și încă destul de repede!

Dar despre el, din păcate, s-au scris și s-au cunoscut puține, pentru că – așa era specificul meseriei, iar infractorii extrem de cruzi și periculoși pe care îi urmărea și îi depista, prindea și aresta, nu trebuia să știe nimic din mediul public despre el!

Acum colonel în rezervă, după ce s-a pensionat în urmă cu ceva mai bine de 10 ani, Costică Ionescu a fost unul dintre ofițerii reprezentativi ai Poliției Capitalei. Specializat în instumentarea dosarelor de omor, dar și alte categorii de fapte contra vieții, polițșistul a fost un coleg popular.

Albit înainte de vreme, ofițerul era ușor de recunoscut după pletele pe care și le purta strânse într-o coadă lungă. Mulți colegi nici nu-i știau numele de familie. Pentru ei era „Nea Costică de la Omoruri”.

Nea Costică a lucrat la Omoruri peste 30 de ani, timp a instrumentat sute de cazuri. Colegii cred că se obișnuise atât de bine cu moartea, că ajunsese s-o ignore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri