Caută
Close this search box.

După un nou cutremur, grecii și-au petrecut noaptea pe străzi

Sute de persoane din sate din centrul Greciei au petrecut a doua noapte consecutivă, cea de joi spre vineri, în corturi sau în maşinile lor, după ce un nou seism puternic a lovit joi seara regiunea Elassona, în apropiere de oraşul Larissa, fără a face victime, relatează AFP.

„Din fericire până acum nu există victime”, a declarat Chryssoula Katsiouli, angajată a primăriei din Elassona, regiune în apropierea satelor Damasi, Mesochori, Amouri, Domeniko şi Tyrnavos afectate de cutremure.

Cutremurul de joi seară a provocat un nou val de panică în aceste sate aflate la aproape 250 de kilometri nord de Atena, unde „sunt instalate noi corturi” pentru a răspunde nevoilor locuitorilor, a mai spus Katsiouli.

„Eram cu toţii foarte speriaţi, oamenii au ieşit din nou în stradă joi seară şi mulţi oameni au petrecut noaptea în maşinile lor”, a mai spus ea.

Cu o magnitudine de 5,6 conform USGS şi 5,9 potrivit Observatorului Naţional al Institutului de Geodinamică din Atena, seismul de joi seara s-a produs la o zi după cel de 6,3, care a făcut unsprezece răniţi. Peste 300 de case, mai ales vechi, spitale, şcoli şi biserici au fost avariate, iar sute de corturi sunt amplasate pe stadionul din Damasi.

Prefectul din Tesalia, Konstantinos Agorastos, a declarat vineri pentru televiziunea publică Ert că nu au existat noi alunecări de teren după cel de-al doilea cutremur, însă „starea clădirilor avariate miercuri s-a înrăutăţit”.

„Oamenii se tem să meargă acasă sau să meargă la hoteluri”, a declarat el înainte de a participa la o întâlnire în Larissa cu oficiali ai protecţiei civile şi primari locali.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri