Caută
Close this search box.

Elena Udrea: Cum să regret că l-am susţinut pe Traian Băsescu? Motivarea sentinţei este un abuz inimaginabil

elena udrea

Elena Udrea a comentat, marţi seară, într-o intervenţie la Antena 3, motivarea sentinţei de condamnare în dosarul campaniei electorale din 2009:

”Ce treabă au înregistrările dintre Ioana Băsescu şi Giovani, puse acolo de doamna judecător special ca să atragă atenţia presei şi să distragă atenţia de la lucruri esenţiale.

Doamna judecător nu exiplică cum m-a condamnat pentru 4 fapte care nu erau prevăzute în 2009. Nu poate să explice chestia asta. Doamna judecător, pusă în situaţia de a motiva că a dat o condamnare care nu era prevăzută în legea penală – şi anume două instigări la luare de mită, urmate de două spălri de bani – adică patru fapte în total, vine şi invocă o convenţie europeană şi nişte înţelegeri, un raport GRECO şi aşa mai departe.”

Fostul ministru a adăugat că judecătoarea a invocat nişte argumente, în motivarea sentinţei, care o fac de râs.

”Când deja în sală doamna judecător  a anunţat argumentele pentru care a decis să mă condamne, chiar dacă fapta nu era penală, doamna judecător vine acum şi invocă în continuarea acestor argumente, care pur şi simplu fac de râs pregătirea pe care se presupune că trebuie să o aibă un formator de judecători şi procurori de la INM”, a mai declarat Elena Udrea.

Udrea a spus despre judecătoarea care a condamnat-o că ”poate a fost plăcerea dânsei personală” de a o condamna cu executare.

„I-o fi făcând plăcere să mă condamne, poate a fost plăcerea dânsei personală faţă de mine, dar cu siguranţă, să mă condamni pe toate capetele de acuzare absurde pur şi simplu, că nu puteam să spăl banii în 2009 pentru fapte din 2010 – 2011, arată că dânsa s-a văzut în situaţia în care a dat o decizie, a dat condamnările şi a trebuit să găsească apoi motivări.

Ca să acopere scandalul celor care citesc legea, citesc decizia şi cunosc legea şi şi-au dat seama ce enormitate este această motivare, a venit cu aceste cancanuri, cu o discuţie dintre Ioana Băsescu şi Giovani pentru că atrag atenţia, sunt mondenităţi”, a declarat fostul ministru.

Elena Udrea a mai atras atenţia că motivarea este un abuz şi a anunţat că va face plângere la CSM.

”Dar nu despre asta este motivarea. Motivarea este un abuz inimaginabil pe care doamna judecător l-a făcut, motiv pentru care o să îi fac o plângere penală, o sesizare la CSM. Poate cineva o trage la răspundere pe doamna judecător pentru condamnarea asta total ilegală şi nedreaptă pe care mi-a dat-o. (…)

Chiar dacă sunt nişte firme care au plătit nişte panouri, este vorba de finanţarea campaniei electorale de referendum care, pe legea din acel moment, orice faptă era contravenţie, nu exista o faptă penală în ceea ce priveşte finanţarea campaniei în anul 2009. Chiar şi aşa fiind, în anul 2009, luarea de mită pentru altul, pentru partid, pentru referendum, pentru candidat nu era pedepsită de legea penală”, a declarat Elena Udrea.

Întrebată dacă regretă că l-a susţinut în 2009, în campania electorală, pe Traian Băsescu, Elena Udrea a răspuns:

”Nu, cum să regret că l-am susţinut? Pot să regret că nu s-a întâmplat nimic la referendum. Au votat atâtea milioane de oameni şi nu s-a redus numărul de parlamentari. Asta pot să regret”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri