Caută
Close this search box.

Elena Udrea, în instanţă: Cred că merit achitările

Fostul ministru Elena Udrea a declarat joi că merită să fie achitată în dosarele în care a fost trimisă în judecată şi a invocat „dreptate divină”, dacă nu există „dreptate omenească”.

Elena Udrea s-a prezentat joi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde se va judeca o cerere a DNA privind instituirea controlului judiciar faţă de fostul ministru, cu interdicţia de a părăsi ţara.

Iniţial, cererea a fost judecată la Curtea de Apel Bucureşti, instanţă care a respins săptămâna trecută solicitarea DNA, însă procurorii au contestat decizia la Instanţa supremă.

Eu m-am întors în ţară, având dosare pe rol. M-am întors în ţară special să particip la judecarea acestor dosare, pentru că eu cred că singura soluţie pentru a obţine achitările pe care eu cred că le merit, cred că sunt legale, este să mă prezint în faţa instanţei. M-am prezentat timp de doi ani la fiecare termen. Cât priveşte că m-am exprimat în faţa presei şi am criticat decizia pe fond, în continuare consider că este o decizie profund ilegală, profund imorală şi nedreaptă şi nu consider că am încălcat cu ceva independenţa justiţiei şi aş fi afectat deciziile fostei judecătoare sau a viitorilor judecători prin faptul că mi-am spus un punct de vedere„, a spus Elena Udrea, la Instanţa supremă.

Pe de altă parte, Elena Udrea s-a plâns că judecătoarea care a condamnat-o recent la opt ani închisoare ar fi fost în stare de incompatibilitate, deoarece ar fi scris o carte cu Marius Bulancea, procurorul care a întocmit rechizitoriile în două dosare în care a fost trimisă în judecată, respectiv „Gala Bute” şi dosarul finanţării campaniei electorale din 2009.

Cred cu tărie că, dacă nu există dreptate omenească, sigur există dreptate divină. Nu se poate ca acest dosar să rămână cu acea soluţie profund nedreaptă şi ilegală. La Înalta Curte, noi sperăm chiar într-o rejudecare, având în vedere situaţia de incompatibilitate a doamnei judecător Jderu„, a mai spus Udrea, citată de Agerpres.

Pe 5 martie, Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea DNA privind plasarea fostului ministru Elena Udrea sub control judiciar, cu interdicţia de a părăsi ţara, în dosarul în care aceasta a fost condamnată în primă instanţă la opt ani închisoare.

Decizia nu este definitivă şi a fost contestată de procurori.

Hotărârea a fost luată de judecătoarea Claudia Jderu, cea care de altfel a şi condamnat-o pe Udrea la opt ani închisoare în dosarul privind finanţarea campaniei electorale a lui Traian Băsescu la alegerile prezidenţiale din 2009.

După condamnare, DNA a solicitat ca Elena Udrea să fie plasată sub control judiciar, cu interdicţia de a părăsi ţara, având în vedere declaraţiile date de aceasta, dar şi posibilitatea ca ea să plece din România înainte de a fi condamnată definitiv, aşa cum s-a întâmplat în 2018, când a fugit în Costa Rica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri