Caută
Close this search box.

Eurodeputaţii maghiari din Fidesz ar putea fi suspendaţi din PPE

ungaria

Membrii partidului maghiar Fidesz ar putea fi suspendați din grupul parlamentar creștin-democratic PPE din Parlamentul European.

Conducerea grupului PPE a convenit asupra unui nou proiect de reguli de procedură, care face posibilă suspendarea sau excluderea delegațiilor întregi de europarlamentari, transmite handelsblatt.com, conform dpa.

Grupul PPE urmează să voteze noile reguli de procedură miercuri, iar suspendarea Fidesz ar putea urma în următoarele săptămâni, potrivit G4Media.

O suspendare ar însemna, printre altele, ca eurodeputaților FIDESZ să nu li se mai permită să vorbească în numele grupului politic în plen, să nu mai poată fi nominalizați pentru funcții în parlament.

„Grupul parlamentar PPE va introduce instrumentul de suspendare și, așa cum stau lucrurile, îl va aplica europarlamentarilor maghiari”, a comentat politicianul CDU, Daniel Caspary, care conduce delegația germană a PPE.

El și-a exprimat dorința ca eurodeputații maghiari ai FIDESZ să clarifice cu liderul lor, Viktor Orban, în viitorul apropiat, dacă doresc să mai rămână în partid. Dacă da, atunci este așteptat din partea lor, un „comportament corespunzător”.

Christophe Hansen – din grupul creștin-democrat luxemburghez, face de mult timp presiuni pentru ca Fidesz să fie expulzat din PPE.

Suspendarea europdeputaților FIDESZ va veni probabil în următoarele trei sau patru săptămâni. Apoi, va depinde de modul în care reacționează Orban.

După ce formațiunea sa va fi suspendată din grupul parlamentar, Viktor Orban ar putea alege încetarea apartenenței la grupului parlamentar PPE.

„Acesta ar fi un punct de cotitură major pentru peisajul politic european”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri