Caută
Close this search box.

Farmacia de la parterul Spitalului Judetean Constanţa e închiriată pe 49 de ani, de firma președintelui PSD

Farmacia de la parterul Spitalului Județean din Constanța este închiriată, pentru o perioadă de 49 de ani, de firma președintelui PSD din județ, Ion Dumitrache.

Aceasta este una dintre descoperirile realizate în urma controlului Consiliului Județean. Sub semnul întrebării mai sunt angajările, achiziții publice și externalizarea serviciilor.

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a dispus efectuarea unui control la Spitalul Clinic Județean de Urgență ” Sf. Apostol Andrei”, din Constanța, în urma căruia s-au descoperit o serie de nereguli, printre care se numără achiziții publice ilegale și angajări cu probleme.

Mai mult, și la externalizarea serviciilor medicale și nemedicale s-au descoperit abateri. Raportul arată cum firma președintelui PSD Constanța, Ion Dumitrache, a primit în chirie farmacia de la parterul Spitalului Județean, fără licitație sau fără a fi studiate alte oferte.

Contractul cu Eurosantis s-a încheiat în anul 2010, pentru 49 de ani. „Contractul de asociere a fost tratat de fapt ca un contract de concesiune/închiriere, prin încasarea sumei minime de plată, de 1.000 de euro/lună, în locul procentului de 1% din adaosul comercial mediu de 8%, calculat conform clauzelor contractuale”, se arată în raportul prezentat de inspector, către președintele Consiliului Județean.

În raport, se precizează că firma președintelui PSD Constanța a primit de la spital și un spațiu comercial pe strada Izvor, pentru 20 de ani, deși instituția nu-l deținea în proprietate.

Eurosantis nu a plătit niciodată chirie pentru acest spațiu, care a fost plasat unei alte societăți comerciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri