Caută
Close this search box.

Fata lui Rudel Obreja, din Dosarul Gala Bute, şi un consilier al Elenei Udrea sunt consilieri europarlamentarui Traian Băsescu

traian băsescu

Europarlamentarul Traian Băsescu, fost președinte al României, și-a angajat printre consilierii personali și două persoane foarte apropiate de condamnații din Dosarul Gala Bute.

Cristi Călugăru, cel mai loial consilier al Elenei Udrea, este unul dintre aceştia, dimpreună cu Denisa Leyla Obreja, fiica fostului boxer Rudel Obreja.

În Dosarul Gala Bute, Elena Udrea a primit 6 ani de închisoare și Rudel Obreja 5 ani, pedepse din care aceştia au executat doar o mică parte.

Potrivit paginii oficiale a Parlamentului European, la secțiunea asistenți acreditați, apare numele Denisei Leyla Obreja, fiica fostului boxer Rudel Obreja, trimis în judecată în Dosarul Gala Bute.

Conform regulamentului PE, europarlamentarii pot avea asistenți acreditați la Bruxelles (maximum trei la număr). Cei trei consilieri ai lui Băsescu sunt Alexandra Ioana Tuvene, Leyla Denisa Obreja și Brîndușa Gabriela Chiribuţă.

În decembrie 2018, Rudel Obreja a fost eliberat de instanța supremă, după ce i-a fost acceptată o contestație de suspendare a executării pedepsei, formulată în baza faptului că alcătuirea completurilor de 5 judecători nu s-a făcut prin tragere la sorți.

Obreja a executat 7 luni din pedeapsa de 5 ani închisoare, dispusă de ICCJ, în Dosarul Gala Bute, în iunie 2018. Urmează ca procesul să se reia, după ce judecătorii au sesizat Curtea de Justiției a Uniunii Europene, după o serie de decizii controversate ale Curții Constituționale din România.

Printre asistenții locali din România ai fostului președinte, îl regăsim pe George Cristian Călugăru, fostul colaborator apropiat al Elenei Udrea. În 2015, când Udrea era arestată în dosarul Gala Bute, Călugăru o vizita frecvent în arest.

Potrivit informațiilor din presă, Cristian Călugăru a fost purtător de cuvânt al PDL București, pe când organizația era condusă de Elena Udrea, dar și consilier personal al acesteia.

În Dosarul Gala Bute, Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani închisoare, însă a fugit în Costa Rică, înainte de pronunțare. Arestată de Interpol în Costa Rică, Udrea a fost eliberată după o luna și jumătate, în urma anulării deciziei ICCJ.

Într-un editorial din Evenimentul Zilei, Călugăru o descria pe Udrea drept „o blondă, cu breton și mărgele, tonică și toată un zâmbet”.

„Elena Udrea nu este liderul așteptat de toți cei care activează pe zona de centru-dreapta, dar este, cu siguranță liderul de care era nevoie: singură capabilă să lupte până în ultima clipă și dispusă la un compromis care să genereze unitatea dreptei și un candidat comun victorios la alegerile prezidențiale din noiembrie-decembrie. (…)

Dincolo de aceste observații punctuale, rămâne imaginea că Traian Băsescu intră în arenă, că se va bate până în ultima secundă și că, în sfârșit, nu mai este singur. Are alături un partid cu un lider veritabil, blond și generator de interes mediatic”, mai scria Călugăru.

Cele două numiri sunt relative recente, în septembrie 2019, Băsescu fiind consiliat la Bruxelles de Răzvan Hoinaru și Brîndușa Gabriela Chiribuţă, iar la București de un anume Liviu Lița și Oana Eugenia Groza, fosta secretara a lui Traian Băsescu pe când era senator.

Aceasta era supranumită „urmașa Elenei Udrea”. Celor doi de la București li s-a adăugat și Cristian Călugăru.

Potrivit regulamentului Parlamentului European, asistenții unui europarlamentar sunt plătiți direct de Parlamentul European, în limita sumei brute de 25.000 euro lunar. Salariul unui asistent poate ajunge până la 3.000 de euro pe lună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri