Caută
Close this search box.

Florin Cîţu e nemulţumit de planurile de restructurare ale companiilor

Florin Cîțu, premierul României, a vorbit, în emisiunea „Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat, planurile de restructurare ale companiilor, declarând că reforma nu înseamnă să dai pe cineva afară.

„Reformă nu înseamnă să dai pe cineva afară. TAROM a primit bani de la buget pentru restructurare, dar a venit cu un plan de restructurare care arat că va fi pe viitor pe profit. Avem nevoie de acel plan credibil. Pe hârtie multe s-au restructurat, dar trebuie un plan credibil și-l susținem.

Câteva companii vor trece acest filtru, dar vor fi de succes. TAROM va fi de succes. Nu cred că vreun ministru va sta să se uite la un manager de companie să stea până la finele anului să primească subvenția de la stat și să nu facă restructurarea.

Fără un plan de restructurare nimeni nu va primi mai mulți bani de la buget, vă garantez acest lucru”, a afirmat oficialul.

Florin Cîțu susține că, împreună cu guvernul pe care-l conduce, va reforma economia românească. În opinia premierului, măsurile pe care le va derula, vor determina 10 ani de economie sustenabilă. Până la finalul anului 2022 ar putea fi implementate toate inițiativele economice necesare, promite Cîțu.

„Nu putem să ne mai permitem și să plătim ceea ce au lăsat 30 de ani de socialism cu față umană.

Schimbarea e dificilă și știu că e un cost politic să faci reformă. Dar am văzut ce poate să facă România, de anul trecut. Avem venituri în 2020 puțin mai mari ca în 2019. Se poate, am văzut ce pot face românii, antreprenorii când sunt lăsați în pace”.

„Reformele au început cu bugetul. Finalul anului 2022, să fim foarte realiști, trebuie să facem tot ceea ce trebuie să facem până atunci. Premiul este că vom avea o economie care va performa 10 ani cel puțin de-acum înainte și va performa sustenabil, excese, fără pusee inflaționiste, dar trebuie să facem această reformă. Suntem în competiție cu țări care fac acest lucru de ani de zile, nu se mai poate așa cum este acum”, a declarat Florin Cîțu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri