Caută
Close this search box.

Florin Cîţu: Înţeleg dreptul de a avea o opinie diferită, dar cu respectarea legii

cîţu

Premierul Florin Cîţu a afirmat că este un liberal convins şi crede în dreptul fiecăruia de a protesta şi de a avea o opinie diferită, însă cere românilor să respecte legea.

Şeful Executivului le-a transmis politicienilor că, în situaţia dificilă în care ne aflăm, în contextul pandemiei, mesajele populiste şi care incită la ură şi violenţă nu îşi au sensul. „Deci politicienii, avem campanie în 2024, pot să mai aştepte până atunci”, a adăugat prim-ministrul.

Ştiţi bine că sunt un liberal convins şi dreptul de a protesta, de a avea o opinie diferită de a mea, este un drept pe care îl au toţi cetăţenii României. Un singurul lucru cer de la cetăţenii României – toţi să respectăm legea.

Putem să protestăm, putem să avem opinii împotriva a ceea ce fac, dar să respectăm legea. În rest, manifestările publice fac parte dintr-o democraţie puternică, consolidată”, a declarat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de miercuri a Guvernului.

Acesta a mai spus că este foarte toxic populismul politicienilor pe care l-a văzut în această perioadă.

„Spun de foarte mult timp – nimeni nu este mai presus de lege. Eu înţeleg dreptul de a avea o opinie diferită, dar cu respectarea legii şi autorităţile sunt acolo pentru a aplica legea de fiecare dată şi asta voi susţine în continuare.

Aici aş vrea să fac şi un comentariu pentru că mă refer la mai multe lucruri din aceste proteste. Cel mai toxic lucru pe care l-am văzut în această periodă reprezintă populismul politicienilor. Politicienii, din păcate, unii, de fapt din toate partidele – nu este momentul să căutăm capital electoral astăzi.

Trecem printr-o situaţie dificilă, iar aceste mesaje care de multe ori incită la ură şi la violenţă nu îşi au sensul astăzi. Deci politicienii, avem campanie în 2024, pot să mai aştepte până atunci”, a completat Cîţu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri