Caută
Close this search box.

Florin Cîțu: Până la finalul lui septembrie, ar trebui să avem 25,7 milioane de doze de vaccin

florin cîţu

Premierul Florin Cîțu a prezentat, la finalul ședinței de Guvern, noi date în legătură cu campania de vaccinare.

Astfel, prim-ministrul a precizat că până la finalul lunii septembrie, România ar trebui să primească, în total, 25,7 milioane doze de ser anti-COVID-19. În acest context, Cîțu a semnalat faptul că pe listele de așteptare s-au înscris până acum mai puțin de 800.000 de persoane și a făcut apel la cetățeni să continue să facă acest lucru pentru a nu se ajunge în situația ca România să aibă prea multe doze de vaccin și prea puțini doritori.

Precizările premierului Florin Cîțu despre dozele de vaccin anti-COVID-19 pe care urmează să le primească România:

”Avem un calendar al dozelor de vaccin pe care putem să-l prezentăm astăzi. Lucrurile se pot modifica, dar, până acum, să ştiţi că, atunci când tragem linie, s-a modificat în bine, pentru că ne aşteptam la finalul lui martie să avem 2,4 milioane de doze şi avem 2,6 în acest moment.

În aprilie vom primi 4,5 milioane doze, în mai 4,970, aproape 5 milioane de doze, în iunie 6,8 milioane, în iulie 7,4, în august 8,1 şi în septembrie 8,4. În total, până la finalul lui septembrie, ar trebui să avem 25,7 milioane doze de vaccin în România, faţă de câte estimam iniţial, deci avem mai mult cu 5 milioane de doze. (…)

Avem doar 771.000 de persoane pe listele de așteptare. Această listă de așteptare va fi epuizată foarte rapid. Trebuie să menținem clar mesajul pentru vaccinare. Sper să nu ajungem să rămânem cu doze și să nu avem persoane”, a declarat Cîțu.

În ceea ce privește modalitatea de calcul a incidenței, premierul a ținut să dea asigurări că ”nu au existat implicații reale”.

”Modificăm o formulă de calcul. Am cerut o informare de la INSP să văd un calcul alternativ pentru cele 2 formule.

Ideea este că cele 2 formule nu au implicații reale semnificative, doar că discutăm de un decalaj de 3 zile. Nu era nimic semnificativ. Nu au avut implicații reale faptul că anul trecut au fost folosite alte formule”, a mai spus Florin Cîțu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri