Caută
Close this search box.

Fostul vicepreşedinte UTI s-a înţeles cu DIICOT şi l-a denunţat pe Tiberiu Urdăreanu

tiberiu urdăreanu

Săltat în 2016 de DIICOT, într-un uriaș dosar de evaziune fiscală, spălare de bani și grup infracțional organizat, fostul vicepreședinte al UTI Grup, Ion Obloja, a primit o pedeapsă de doi ani și opt luni cu suspendare, după ce a încheiat cu procurorii un acord de recunoaștere a vinovăției.

Acordul scoate la iveală că Obloja i-a denunțat pe Tiberiu Urdăreanu și pe un fost secretar de stat din Ministerul Transporturilor.

Tribunalul București a validat în 19 martie 2021 acordul de recunoaștere a vinovăției, încheiat între fostul vicepreședinte al grupului UTI, Ion Obloja, și DIICOT.

Obloja a fost săltat de DIICOT în 2016 și acuzat că, în perioada 2009 – 2011, împreună cu Tiberiu Urdareanu, a pus bazele unei rețele de firme-fantomă, prin intermediul cărora se realizau cheltuieli fictive, astfel încât profitul să fie redus și taxele către stat cât mai mici.

Scopul schemei de fraudare, susține DIICOT, a fost obținerea de foloase materiale necuvenite în scop personal cât și pentru a putea da sume de bani sau bunuri materiale unor funcționari publici cu rol decizional în legătură cu proiectele pe care grupul de firme UTI la avea în derulare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri