În luna februarie s-a desfășurat Olimpiada Online de Matematică, prima ediție organizată fără implicarea Ministerului Educației.

Profesorul Radu Gologan, președintele Societății Române de Științe Matematice, s-a declarat revoltat după ce a descoperit mai multe tentative de fraudă.

„Nu este posibil ca o mamă să stea lângă un copil la o olimpiadă pe care o facem noi ca să salvăm o tradiție, și când este rugată online, pentru că se vede că stă acolo, să spună că nu pleacă, pentru că nu face altceva decât să îi explice problema”, a declarat Radu Gologan pentru HotNews.

„Sunt destul de revoltat. Uitați-vă – părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție. Este incredibil! Eu sunt de principiu că trebuie luate măsuri drastice.

Cel puțin din punct de vedere al Societății, dacă pe un copil îl dovedim că este corupt sau părintele l-a ajutat, soluția este drastică – nu va mai avea acces la nici o competiție a societății cât va trăi el. Îl punem pe listă neagră, indiferent că va ajunge mare universitar. Va avea această patalama. Părintele trebuie să își asume ceea ce face, iar copilul trebuie să înțeleagă, chiar dacă este clasa a cincea”.

94 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here