Caută
Close this search box.

Germania explică de ce a suspendat vaccinările cu AstraZeneca: Nu a fost o decizie politică, ci una ştiinţifică

astrazeneca

Vaccinările cu AstraZeneca au fost stopate în Germania din motive ştiinţifice iar declaraţiile autorităţilor din această ţară se bat cap în cap cu afirmaţiile producătorului anglo-suedez şi ale specialiştilor care spun că numărul cazurilor de tromboze post-vaccinare nu este mai mare decât în rândurile populaţiei nevccinate

Autorităţile din Germania explică suspendarea vaccinărilor cu AstraZeneca prin faptul că, dimpotrivă, „numărul de tromboze cerebrale după vaccinare este statistic semnificativ mai mare decât cel apărut în mod normal la populația nevaccinată”.

Începând din 15 martie, șapte persoane din Germania au făcut tromboză venoasă cerebrală severă, cunoscută sub numele de trombocitopenie, într-un interval cuprins între patru și 16 zile de la vaccinarea cu Oxford/AstraZeneca.

Trei dintre aceste persoane au murit.

Autorităţi germane: La 1,6 milioane de vaccinaţi, ar fi trebuit să apară un singur caz de tromboză. Au apărut şapte!
Institutul Paul Ehrlich (PEI), care este agenția de reglementare medicală din Germania, arată că, statistic, doar una dintre cele 1,6 milioane de persoane deja vaccinate cu AstraZeneca ar fi trebuit să prezinte tromboză venoasă cerebrală.

„Numărul acestor cazuri, după vaccinarea cu AstraZeneca este statistic semnificativ mai mare decât cel al trombozelor venoase cerebrale care apar în mod normal la populația nevaccinată. (…)

Experții au fost de acord, în unanimitate, că poate fi vorba de un model iar o legătură între afecțiunea menționată și vaccinarea cu vaccinul Covid-19 AstraZeneca nu a fost neplauzibilă”, se arată în raportul PEI.

În continuare, documentul menţionează că „este important de reţinut că acesta este un efect secundar potențial foarte rar, probabilitatea apariției fiind foarte mică”.

Tromboza venoasă cerebrală este mult mai rară decât trombozele venoase profunde sau emboliile pulmonare raportate săptămâna trecută de Danemarca, Norvegia și Austria.

Autorităţi germane: Solicitaţi imediat asistenţă medicală dacă aveţi aceste simptome la mai mult de patru zile de la vaccinare
Această afecţiune poate duce la hemoragie cerebrală. Cele șapte persoane din Germania care au suferit această afecțiune aveau vârste cuprinse între 20 și 50 de ani. Şase dintre victime sunt femei.

Institutul german avertizează că persoanele care au primit vaccinul AstraZeneca și care se simt din ce în ce mai rău la mai mult de patru zile de la vaccinare “cu dureri de cap severe și persistente sau sângerări ale pielii,” trebuie să solicite imediat asistență medicală.

EMA decide joi dacă suspendă AstraZeneca în U.E.
Vaccinarea cu serul anti-Covid de la AstraZeneca a fost suspendată în 16 țări europene, între care Franța, Italia și Germania, până la revizuirea sa de către Agenția Europeană a Medicamentului, EMA.

Aceasta din urmă va anunța joi o decizie în acest sens.

România a decis să continue vaccinarea cu serul respectiv, dar a carantinat unul dintre cele două loturi prezente și în Italia și în România.

Şefa EMA, declaraţia de marţi: Beneficiile depăşesc riscurile
Şefa EMA, Emer Cooke, s-a declarat „ferm convinsă” că beneficiile vaccinului AstraZeneca depăşesc toate riscurile presupuse de utilizarea acestui produs.

Datele EMA arată că numărul de cazuri de persoane care au primit doza de vaccin şi au făcut cheaguri de sânge nu este mai mare decât numărul celor care fac cheaguri de sânge în ansamblul populaţiei generale.

„Ştim că mii de europeni fac cheaguri de sânge şi dorim să stabilim dacă această afecţiune este provocată de vaccin sau de alte cauze. În timp ce investigaţiile sunt în curs de desfăşurare, suntem ferm convinşi că beneficiile vaccinului AstraZeneca în prevenirea COVID-19, cu toate riscuile asociate de spitalizare şi deces, depăşesc riscurile”, a spus Cooke.

Anterior precizărilor EMA, AstraZeneca a anunţat că analiza proprie realizată la nivelul a 17 milioane de persoane care au primit doze de vaccin în Europa a indicat 37 de cazuri în care cei imunizaţi au făcut cheaguri de sânge.

EMA publică joi rezultatul analizei sale în cazurile de apariţie a cheagurilor de sânge după vaccinare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri