Caută
Close this search box.

Giorgiana Hosu, fosta şefă DIICOT, intră pe mâna Inspecţiei Judiciare. Stelian Ion sesizează

giorgiana hosu

Stelian Ion, ministrul Justiției, a anunțat că va sesiza astăzi Inspecția Judiciară, în cazul fostului procuror șef DIICOT, Giorgiana Hosu, după ce Tribunalul București a respins cererea de redeschidere a Dosarului 10 August, formulată de aceasta.

În motivare, judecătoarea precizase că Hosu nu a venit cu analiza argumentelor victimelor care solicitau redeschiderea cauzei.

Întrebat de G4Media dacă Giorgiana Hosu ar trebui sancționată pentru modul cum a gestionat Dosarul 10 August, Stelian Ion a răspuns:

„Ar trebui măcar să se cerceteze dacă avem de-a face cu o gravă neglijență sau dacă avem de-a face cu o părere a unui magistrat, procuror, cu privire la acest dosar. Și în privința asta am în lucru o sesizare la Inspecția Judiciară pe care, cel mai probabil, o voi depune mâine, pentru a se elucida aceste aspecte și a nu exista acest dubiu”.

Ministrul a mai susținut că va solicita tot astăzi, Procurorului General, realizarea unui control la unitățile de parchet, pentru a verifica cum sunt declinate sau preluate anumite dosare.

„Am observat în timp niște lucruri nu tocmai în regulă, ele sunt legate de eludarea regulilor de competență: declinări la solicitare, preluări de dosare, reuniri din acestea, tot felul de astfel de acte, care de multe ori au condus fie la tergiversarea dosarelor, fie la soluții parcă dinainte dorite.

Nu e normal să se ceară cu insistență, de o unitate de parchet, un anumit dosar. Și atunci, am atribuția asta potrivit legii să declanșez un control pe chestiuni ce țin de respectarea regulilor în ce privește activitatea procurorilor și vreau să am o imagine de ansamblu cu privire la toate unitățile de parchet pentru a veni în final cu niște propuneri concrete, astfel încât genul ăsta de preluare de dosare cu japca să nu se mai poată realiza”, a mai declarat Stelian Ion.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri