Caută
Close this search box.

Guvernul pune în dezbatere publică proiectul care interzice cumulul pensiei cu salariul

guvernul

Premierul Florin Cîţu a anunțat că proiectul care interzice cumulul pensiei cu salariul va fi pus în dezbatere publică, în cursul zilei de astăzi.

Întrebat despre stadiul acestui proiect, șeful Guvernului a răspuns: „Au intervenit câteva modificări, îl vom pune în dezbatere publică astăzi sau mâine. Va fi simplu atunci să discutăm pe proiect, nu să vă spun eu înainte”.

Chestionat ce soluții se propun în acele domenii în care s-ar putea ajunge la criză din cauza lipsei de personal, premierul a declarat: „Asta cu criza într-un domeniu pentru că păstrăm oameni la pensie e puţin exagerată. Nu cred că o să fie o în vreun domeniu pentru că avem oameni care fac un cumul al pensiei cu salariu. Aşa niciodată nu o să mai faci reformă…”.

La mijlocul lunii trecute, ministrul Muncii, Raluca Turcan, afirma că a constatat un trend „considerabil” al celor care ies la pensie de timpuriu din sistemul public, dar apoi se angajează tot la stat, așa încât primesc și pensie, și salariu.

„Văzând acest trend, care e unul considerabil, adică de oameni ieşiţi în pensie care se reangajează la stat, am apreciat că ar fi bine să dăm această oportunitate să lucreze, dacă vor, în sistemul public, până la o vârstă chiar mai înaintată, de 70 de ani de exemplu, dar să nu mai cumuleze şi pensia în momentul în care au salariul de la stat”, a declarat, la acea vreme, ministrul liberal al Muncii.

Vârsta de 70 de ani a fost avansată și săptămâna trecută.

„Proiectul în sine de cumul pensie-salariu la stat are trei principii de bază. Cel mai important principiu este că un angajat în sistemul public sau un angajat în general va avea o oportunitate creată prin această lege de a opta, dacă vrea, să muncească până la 70 de ani. Vârsta de pensionare rămâne aceeaşi, însă creăm această oportunitate de a lucra, printr-o simplă hârtie înregistrată, ca o opţiune exprimată în scris, până la 70 de ani”, a declarat Raluca Turcan, pe 5 martie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri