Caută
Close this search box.

Iaşi: Doar patru paturi de ATI mai sunt libere în judeţ pentru pacienţii cu COVID-19

ati

Doar patru locuri de terapie intensivă şi 239 locuri în opt spitale suport mai sunt disponibile în judeţul Iaşi pentru pacienţii cu COVID-19, au informat, marţi, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică, prin intermediul unui comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, în prezent sunt ocupate 301 de paturi din spitalele suport COVID-19, 42 dintre acestea fiind paturi de terapie intensivă. Cele mai multe paturi ocupate sunt la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, la terapia intensivă de la Spitalul Căi Ferate Iaşi şi la Spitalul Municipal Paşcani.

La Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi mai sunt libere 3 din cele 16 locuri la terapie intensivă pentru pacienţii care sunt în stare gravă din cauza noului coronavirus. Un alt loc mai este disponibil la ATI de la Spitalul de Recuperare din Iaşi.

De asemenea, în spitalele suport COVID-19 mai sunt libere 239 de paturi, 77 dintre acestea fiind la Spitalul Căi Ferate Iaşi, 71 la Spitalul Căi Ferate Paşcani, 31 la Spitalul de Boli Infecţioase Sf Parascheva din Iaşi, 5 paturi la Spitalul de Pneumoftiziologie, două paturi la Spitalul Hârlău, 20 paturi ATI la Spitalul de Recuperare, 9 paturi la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iaşi şi 24 paturi la Spitalul Militar din Iaşi.

La Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, care este centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, este ocupat 1 pat ATI, iar trei bolnavi confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus urmează tratamentul prin dializă în staţia de dializă a acestei unităţi medicale.

La Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie „Elena Doamnă” Iaşi, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, cele două paturi ATI sunt libere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri