Caută
Close this search box.

Iaşi. Studenți străini aleşi în Senatul Universităţii de Medicină şi Farmacie

studenţi străini

Pentru prima dată, studenții internaționali care studiază la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa”, din Iași, sunt reprezentați în Senatul Universitar.

În urma alegerilor desfășurate online, în ianuarie, Camil Bourhila – student în anul IV la Facultatea de Medicină Generală, linia de predare în limba franceză, și Anna-Bella Burciu – studentă în anul V, la Facultatea de Medicină Generală, linia de predare în limba engleză, au fost desemnați de colegii lor să-i reprezinte în Senatul UMF Iași.

„Suntem o universitate cosmopolită, cu aproape 2500 de studenți internaționali – reprezentând 27% din totalul de studenți, o universitate în care multilingvismul și multiculturalismul și-au pus amprenta și pe activitatea didactică.

De aceea am considerat necesar și democratic ca studenții de la liniile de predare în limbile engleză și franceză să-și aibă propriii reprezentanți în Senatul Universității.

Nu facem nici o deosebire între studenți, vrem ca studenții internaționali să se integreze cât mai bine în comunitatea noastră academică”, a declarat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri