Caută
Close this search box.

Ies din carantină Timişoara şi cele patru comune limitrofe

carantină

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș s-a întrunit, pentru a discuta prelungirea carantinei pentru Timișoara și cele patru comune periurbane.

În urma propunerilor DSP Timiș și a avizelor primite de la Institutul Național de Sănătate Publică, ar fi trebuit prelungită carantinarea pentru încă o săptămână, în Timișoara și în comunele Dumbrăvița și Giroc.

Se pare că această decizie ciudată va fi rediscutată în cursul acestei zile. Deocamdată însă s-a hotărât, de către DSP Timiș, să nu fie prelungită carantina în Moșnița Nouă, unde este cea mai mare rată de infectare dintre localitățile carantinate și una dintre cele mai mari din Timiș, ieri fiind de 11,22 infectări la mia de locuitori.

La fel s-a decis şi înceea ce priveşte Ghiroda, unde rata de infectare a fost de 7,71. Aceasta în timp ce la Timișoara a fost de 8,19, la Dumbrăvița 7,42, iar la Giroc 10,42. Ambele comune unde DSP Timiș a considerat că nu se mai impune prelungirea carantinei au primari PNL.

Președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, și-a menținut poziția în timpul ședinței, susținând că nu ar trebui prelungită carantina, în timp ce primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a susținut că nu înțelege de ce INSP nu a avizat prelungirea carantinei și pentru Ghiroda și Moșnița Nouă.

În urma votului, prelungirea carantinei a fost respinsă, nefiind întrunită majoritatea necesara de 2/3 din membri prezenți, pentru adoptarea hotărârii de prelungire a măsurii. Au fost 20 voturi pentru, 9 împotrivă și 9 abțineri, conform PressAlert.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri