Caută
Close this search box.

IGPR: 32 de permise de conducere, reţinute în weekend

Brigada Autostrăzi din Inspectoratul General al Poliţiei Române a reţinut, la sfârşitul săptămânii trecute, 32 de permise de conducere, dintre care 23 pentru conducere cu viteză excesivă.

Poliţiştii au efectuat o serie de acţiuni în scopul depistării celor care pun în pericol siguranţa circulaţiei, prin încălcarea normelor legale.

În urma neregulilor constatate în trafic, au fost aplicate 646 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 203 pentru viteză neregulamentară, 237 pentru neportul centurii de siguranţă, 10 pentru lipsa ITP, alte 10 pentru defecţiuni tehnice, trei pentru conducere sub influenţa alcoolului, două pentru depăşire neregulamentară, iar şapte pentru staţionare nejustificată pe banda de urgenţă„, informează un comunicat de presă al IGPR, citat de Agerpres.

Alte 17 sancţiuni au fost aplicate în legătură cu nerespectarea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora, iar 13 legat de nerespectarea prevederilor legale referitoare la prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Poliţiştii au mai reţinut alte trei permise de conducere pentru consum de alcool la volan şi au retras 18 certificate de înmatriculare.

Potrivit IGPR, au fost constatate şi opt infracţiuni, majoritatea la regimul rutier.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri