Caută
Close this search box.

Înata Curte a respins acţiunea Inspecţiei Judiciare, de sancţionare a fostului adjunct al Codruţei Kovesi

înalta curte

Un complet de 5 de la Înalta Curte a respins acțiunea prin care Inspecția Judiciară urma să îl sancționeze disciplinar pe Marius Iacob, fost procuror șef adjunct al DNA.

„Respinge, ca nefondat, recursul declarat de Inspecția Judiciară, împotriva Hotărârii nr. 11P, din 16 septembrie 2020, pronunțată de Secția pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, în dosarul nr.6/P/2020. Definitivă. Pronunțată în ședință publică, astăzi, 1 martie 2021″, este minuta ÎCCJ.

În cazul Kovesi, decizia a fost amânată.

Şeful Inspecţiei Judiciare, Lucian Netejoru, care nu ar mai trebui să fie în funcţie, pentru că este mason, ceea ce contravine Statutului procurorilor, a făcut recurs, după ce Secția pentru procurori, în materie disciplinară, a Consiliului Superior al Magistraturii a respins, în septembrie 2020, acțiunile disciplinare ale Inspecției Judiciare, împotriva fostului procuror șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, și a adjunctului acesteia, procurorul Marius Iacob.

Acțiunea împotriva fostei șefe a DNA a rămas fără obiect, spune AK24, iar cea împotriva lui Marius Iacob este neîntemeiată, au decis atunci procurorii din CSM.

„Respinge acțiunea disciplinară formulată de Inspecția Judiciară împotriva paratei Laura Codruța Kovesi, procuror șef european, pentru săvârșirea abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99 lit. a), c) și ) teza a ÎI-a din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare, că rămasă fără obiect”, se arată în minuta ședinței de la CSM.

În cazul lui Marius Iacob, căruia Inspecția Judiciară i-a reproșat că nu s-a abținut într-o cauză, Secția a decis respingerea acțiunii disciplinare, „ca neîntemeiată”.

Laura Codruța Kovesi a fost acuzată de instituţia condusă de judecătorul Netejoru de manifestări care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale, cu referire la cele spuse de Kovesi, în timpul unei ședințe de parchet, a cărei înregistrare a apărut în presă, pe 18 iunie 2017.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri