Caută
Close this search box.

Corpul de Control al premierului la INSP: Instituția precizează că nu are drepturi de administrare a platformei de programare pentru vaccinarea anti-COVID

ROVaccinare

Corpul de Control al prim-ministrului desfășoară o acțiune de verificare la Institutul Național de Sănătate Publică (INSP), în urma unor sesizări, susține Guvernul. Controlul ar viza siguranța sistemelor informatice gestionate de către INSP.

Institutul Naţional de Sănătate Publică a precizat joi că nu are „atribuţii şi drepturi” de administrare a platformei de programare pentru vaccinarea anti-COVID.

Într-un comunicat de presă, INSP afirmă că platforma de programare la vaccinare este dezvoltată şi administrată de către Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

Potrivit sursei citate, orice solicitare de blocare a programărilor este făcută de către DSPJ printr-o cerere adresată STS, în baza solicitărilor autorităţilor publice locale şi/sau a unităţilor sanitare.

Centrele de vaccinare sunt organizate de către Direcţiile de Sănătate Publică Judeţene şi sunt comunicate atât Institutului Naţional de Sănătate Publică, cât şi STS, pentru a le asigura funcţionalitatea„, afirmă INSP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri