Caută
Close this search box.

ÎPS Teodosie nu se lasă. „Voi ţine slujba și după ora 2 noaptea. Si cine-o să ne oprească?”

îps teodosie

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a făcut noi declarații controversate, legate de slujba de Înviere. Acesta a spus că va ține slujba chiar și la 2 noaptea, contrar restricțiilor autorităților centrale.

IPS Teodosie a făcut mai multe declarații, la Antena 3, legate de restricția impusă bisericilor, de a nu mai oficia slujbe după ora 2 dimineața, în noaptea de Înviere:

– „Imposibil să oprim slujba la ora 2! Voi ține toată slujba. Și cine-o să ne oprească?”

– „Nu există o acțiune a virușilor mai accentuată de la ora 2 încolo. Trebuie să fim logici. De ce să fim obstructionati? Trebuie să avem sărbători!”

– „Dacă pentru farmacie avem voie să mergem la orice oră, și la biserica trebuie să putem merge. Trupul nu este superior sufletului. Sufletul fără trup rămâne viu. Trupul fără suflet este mort”.

– „Biserica e autonomă, e a lui Dumnezeu. Nu poate comanda un laic în Biserica”

– „Nici turcii, nici comuniștii nu ne-au oprit sărbătorile”

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, este o figura controversată a clerului Bisericii Ortodoxe. El a vorbit recent, într-o emisiune radio, despre vaccinare și măsurile de protecție anti-COVID și le-a răspuns unor credincioși, care întrebau dacă vaccinul împotriva COVID-19 sau masca de protecție sunt „semne ale Fiarei”.

De asemenea, IPS Teodosie este recunoscut pentru faptul că sfidează adesea autoritățile statului sau chiar deciziile luate de Patriarhia Română.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri