Caută
Close this search box.

Iulian Fota a descoperit trei televiziuni româneşti din propaganda Chinei

iulian fota

Iulian Fota, fost șef al Colegiului Național de Informații al SRI și fost consilier prezidențial pentru securitate națională, anunță că numeroase televiziuni de nișă, precum NCN, Nasul TV și Aleph TV au o politică editorială puternic anti-occidentală.

„Antioccident cât cuprinde, pledoarii grețoase, bazate pe minciuni și teoria conspirației”, anunță Fota.

„M-am uitat ceva mai mult și mai atent la ce trasmit televiziunile astea mici, de nișă, de la NCN, la Nasul Tv și Aleph News. Frate ce e la gura lor. Antioccident cât cuprinde, pledoarii grețoase , bazate pe minciuni și teoria conspirației.

Și foarte multă campanie pro-China. Suspect de multă! Ăștia nu mai sunt idioții utili. Asta e altceva. Aici avem organizare, bani, scheme. Intrăm într-o nouă etapă. Diluarea occidentalizării României s-a accelerat! Cred că Brucan, de acolo de unde o fi el, zâmbește mulțumit.

P.S. Tocmai acum, 8.40 PM, pe Aleph news , Cristoiu face ‘profeții’ și topul personalităților. În primii trei, Şoşoacă și Teodosie. Bre, mai răsfirați!”, a scris Fota, pe Facebook.

NCN este patronată de Liviu Alexa (fost președinte PSD Cluj), Nasul TV este deținută de Radu Moraru (promotor al teoriilor conspiraționiste QAnon), iar Aleph News este controlată de Adrian Sârbu.

În iulie 2020, Iulian Fota a fost numit director general al Institutului Diplomatic Român (IDR). Fota este doctor în științe politice, conferențiar universitar la Academia Națională de Informații, profesor asociat la Facultatea de sociologie și asistență socială a Universității din București.

A fost consilier prezidențial pentru securitate națională și șef al Departamentului Securității Naționale din cadrul Administrației Prezidențiale, director al Colegiului Național de Apărare, director al Colegiului Național de Informații și consilier în cadrul Departamentului pentru integrare euro-atlantică și politică de apărare, din Ministerul Apărării Naționale.

De asemenea, e membru al consiliului consultativ al think-tank-ului american CEPA (Center for European Policy Analysis) și membru în consiliul editorial al unor publicații internaționale și românești, din domeniul studiilor de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri