Caută
Close this search box.

Jandarmeria română a dat o ploaie de amenzi participanţilor la protestele de astă-noapte

Proteste antirestricţii

În 24 de localităţi din ţară au avut loc duminică proteste privind noile măsuri impuse pentru limitarea răspândirii SARS-CoV-2.

Până la acest moment, organizatorilor şi participanţilor le-au fost aplicate 219 amenzi, în valoare totală de peste 99.000 de lei, a informat luni Jandarmeria Română.

„Până la acest moment, au fost aplicate organizatorilor şi participanţilor 219 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 99.000 de lei, în principal, pentru nedeclararea manifestaţiilor, desfăşurarea acestora în intervalul de timp în care normele legale prevăd restricţionarea circulaţiei şi permit deplasarea în afara locuinţei pentru motive strict reglementate, precum şi pentru nerespectarea măsurilor de protecţie sanitară.

În şapte dintre cele 24 de localităţi în care au avut loc manifestaţii publice, s-a depăşit numărul maxim de participanţi prevăzut de lege, respectiv 100 de persoane. În continuare, vom analiza imaginile operative pentru identificarea şi sancţionarea tuturor persoanelor care au încălcat legea”, se precizează într-un comunicat de presă al Jandarmeriei.

Potrivit comunicatului, jandarmii au asigurat măsurile de ordine şi siguranţă a participanţilor la proteste, iar pe timpul desfăşurării acestora echipele de dialog au adus la cunoştinţa manifestanţilor prevederile legale în vigoare, precum şi consecinţele nerespectării acestora.

La nici o manifestaţie nu au fost înregistrate incidente de natură să tulbure ordinea publică, se arată în comunicat.

Jandarmeria Română reaminteşte că, pe timpul stării de alertă, numărul maxim permis pentru participarea la adunări publice declarate este de 100 de persoane, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranţă sanitară.

„Jandarmeria Română va asigura în continuare condiţiile de siguranţă pentru exercitarea dreptului constituţional la liberă exprimare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri