Caută
Close this search box.

Joe Biden, atacuri fără precedent la Putin: E un ucigaș. Veţi vedea în curând preţul pe care îl va plăti

După cum se știe, potrivit unui comunicat dat publicităţii de Casa Albă în ziua în care se împlineau 7 ani de anexarea Crimeei, comunicat publicat de Reuters şi AFP și preluat de Agerpres, „SUA nu acceptă şi nu vor accepta niciodată anexarea de către Rusia a peninsulei şi vor fi alături de Ucraina împotriva acţiunilor agresive ale Rusiei”.

Afirmația citată mai sus este făcută în februarie ac și îi aparține chiar noului președinte american Joe Biden.

„SUA continuă să fie alături de Ucraina şi de aliaţii şi partenerii săi astăzi, aşa cum au fost de la începutul acestui conflict. Cu prilejul acestei aniversări sumbre, reafirmăm un adevăr simplu: Crimeea este Ucraina”, a mai adăugat Biden.

Mult mai recent, adică acum, la mijlocul lui martie, Joe Biden, într-un interviu la ABC News, s-a referit la discuția telefonică avută cu Vladimir Putin: „La începutul convorbirii i-am spus: ‘Vă cunosc şi mă cunoaşteţi, aşa că dacă ajung la concluzia că aţi făcut asta, fiţi pregătit’ pentru consecinţe”, a spus el, fără să precizeze dacă făcea aluzie la ingerinţe în alegeri sau la alte fapte reproşate de partea americană Moscovei, în special otrăvirea opozantului rus Aleksei Navalnîi, iar apoi încarcerarea acestuia, potrivit AFP.

Despre Putin, Biden a declarat că nu crede că liderul rus are suflet. Întrebat dacă crede că Putin este „un ucigaş”, preşedintele american a răspuns laconic: „Da, cred!”. „Veţi vedea în curând preţul pe care îl va plăti”, a adăugat el. (Agerpres)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri