Caută
Close this search box.

Johnson&Johnson anunță UE posibile întârzieri în livrarea dozelor de vaccin anti-covid pentru trimestrul al doilea

vaccinul Johnson

Johnson & Johnson a transmis Uniunii Europene că se confruntă cu probleme de aprovizionare ce ar putea complica livrarea celor 55 de milioane de doze de vaccin contra Covid-19 promise pentru trimestrul doi al acestui an, a declarat un oficial UE pentru Reuters.

Orice amânare ar reprezenta încă o lovitură pentru campania de vaccinare a UE, deja afectată de întârzieri în graficele de livrare ale altor producători.

J&J a spus Bruxellesului, săptămâna trecută, că problemele de aprovizionare cu ingrediente pentru vaccinuri și cu echipamente o pun ”sub presiune” în privința țintei de 55 de milioane de doze până la sfârșitul lunii iunie, a spus sursa Reuters, un oficial UE care este implicat direct în discuțiile cu compania americană.

Acesta a precizat că firma a spus că nu este imposibil să atingă ținta, dar s-a arătat prudentă.

Vaccinul J&J, ce este administrat într-o singură doză, va fi aprobat probabil joi, 11 martie, de agenția medicamentului din UE. Oficiali ai blocului comunitar au spus că livrările ar putea începe în aprilie.

Compania farma s-a angajat să vândă UE 200 de milioane de doze de vaccin anti-coronavirus anul acesta.

SUA a început campania cu vaccinul J&J luna aceasta, compania având ca țintă predarea a 100 de milioane de doze până la sfârșitul lunii mai, dar a înjumătățit estimarea pentru martie la 20 de milioane de doze, în condițiile în care lucrează la mărirea capacităților de producție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri