Caută
Close this search box.

Jurnalista Anda Miron Diaconescu va fi Redactor Şef la Euronews România

Conducerea Euronews a anunțat într-o conferinţă de presă la care au participat Michael Peters (CEO-ul Euronews) și Mihnea Costoiu (Rectorul Universității Politehnice București, (cu care Euronews a făcut parteneriatul pentru proiectul din România) cine a câştigat „procesul  de selecţie care a fost foarte competitiv” pentru poziţia de redactor-șef al postului TV pe care-l va lansa în România. Este vorba de  Andra Miron Diaconescu, jurnalistă care a lucrat 14 ani la Realitatea TV, dar şi Director de Comunicare la Consiliul Județean Ilfov.

Andra Miron, ca angajată Euronews, raportează nemijlocit Directorului Editorial al Afiliaților Marca Euronews, François Chignac, cu sediul în Lyon, Franța, spun oficialii grupului european.“Noi deținem controlul asupra redactorului-sef. Ne raporteaza nouă. Noi l-am angajat si tot noi îl putem concedia dacă nu respectă valorile Euronews”, a spus șeful Euronews, Michael Peters. Totodată, „începând de acum, Andra va recruta restul echipei editoriale în coordonare cu sediul central al Euronews și partenerul român al Euronews.  Iată, pe scurt , declaraţia făcută de Andra Miron, în conferința de presă: „Sunt încântată că am trecut etapele de selecție, care au fost foarte dure. Trebuie să construiesc echipa, iar asta e o responsabilitate mare. Vom avea conținut local, dar și internaţional. Vom acorda autonomie jurnaliștilor. Voi avea grijă ca jurnaliștii să fie dedicați valorilor Euronews.”

La întrebarea:”de ce a fost aleasă Andra Miron?” oficialii Euronews  au dat răspuns într-un comunicat de presă „De-a lungul carierei sale, Andra a demonstrat întotdeauna profesionalism, integritate și angajament în susținerea valorilor care stau și la baza misiunii Euronews: obiectivitate, echilibru și imparțialitate”. Explicaţia îi aparţine lui  François Chignac, Directorul Editorial al Afiliaților de Marcă Euronews:“Suntem încântați să o avem pe Andra Miron Diaconescu în fruntea redacției din București. Ea are un palmares puternic în diferite funcții manageriale și și-a arătat entuziasmul și angajamentul față de susținerea valorilor editoriale ale Euronews precum independența, imparțialitatea, ADN-ul nostru european și linia editorială „All Views” a canalului. Aștept cu nerăbdare să lucrăm împreună pentru a înființa o echipă puternică de jurnaliști dedicați acestor valori.”

Ce spun cei de la Euronews despre Andra Miron Diaconescu: „Andra are o experiență de 17 ani în jurnalism și management media și a lucrat pentru branduri media consacrate precum B1 TV, National TV și Realitatea TV. Este o prezentatoare bine-cunoscută în România și are o vastă experiență de lucru în mediul de știri și știri de ultimă oră. De-a lungul anilor, a ocupat mai multe poziții-cheie în redacții, în calitate de reporter, editor senior, supervisor, producător executiv, editor al zilei sau prezentator TV și a dezvoltat abilități de management importante. Andra are diplomă de licență în jurnalism și diplomă de master în management media. A câștigat mai multe burse în SUA și UE, precum și premii profesionale.”

La sfârșitul acestui an, stația are în proiect pornirea emisiei în România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri