Caută
Close this search box.

Kelemen Hunor susţine FIDESZ-ul lui Viktor Orban, după părăsirea PPE de către partidul maghiar de guvernământ

kelemen hunor

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, afirmă că ”este trist și îngrijorător ce se întâmplă̆ în grupul Partidului Popular din Parlamentul European”, formațiune care ”acceptă̆ tot mai rar diferențele de opinie”.

Fidesz, partidul premierului Viktor Orban, a părăsit PPE, în condițiile în care oricum urma să fie exclus.

”Este trist și îngrijorător ce se întâmplă̆ în grupul Partidului Popular din Parlamentul European. Excluderile nu conduc la niciun rezultat, acestea nu vor face din Partidul Popular European un grup mai puternic, mai bun sau mai eficient.

PPE acceptă̆ tot mai rar diferențele de opinie, iar aceasta este de fapt adevărata problemă. Un astfel de partid umbrelă, care întrunește formațiuni politice din state diferite, cu experiențe istorice diferite poate rămă̂ne puternic numai dacă̆ lasă̆ loc diversitățîi de opinie, este capabil să̆ le integreze pe acestea, și se deosebește marcant de partidele cu structuri asemănătoare, dar cu ideologii diferite”, a scris pe Facebook, Kelemen Hunor.

Acesta a precizat că europarlamentarii UDMR au votat împotriva modifică̆rii regulamentului de funcționare a grupurilor.

”Consideră̆m că̆ un astfel de amendament diminuează̆ coeziunea internă̆. UDMR rămă̂ne membru al grupului PPE și va continua să̆ își exprime opinia și de acum înainte. Trebuie să̆ ne întoarcem la tradițiile Partidului Popular European, care pentru Uniune și pentru mine personal înseamnă̆ Partidul Popular European din perioada în care acesta a fost condus de Wilfried Martens.

UDMR s-a socializat în cadrul acestui partid și credem că̆ încă̆ nu este târziu ca PPE să̆ se întoarcă̆ la valorile care au stat la baza formă̆rii sale”, a mai scris Kelemen Hunor.

Premierul ungar Viktor Orban a anunțat că Partidul Fidesz, formațiunea sa, părăsește Partidul Popular European (PPE, dreapta proeuropeană), după ce eurodeputați au adoptat prin vot o reformă a statului formațiunii europene, care deschide calea unei excluderi a Fidesz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri