Caută
Close this search box.

La loc comanda. Eugen Teodorovici s-a sucit, vrea din nou membru PSD

eugen teodorovici

Fostul senator PSD Eugen Teodorovici a confirmat pentru G4Media și Info Sud-Est că a plecat din funcția de auditor al Curții de Conturi. Începând cu 1 martie, Teodorovici a luat decizia să se retragă în zona privată, susține acesta.

Teodorovici și-a încheiat activitatea la 3 zile după publicarea investigației referitoare la modul în care a fost cheltuit miliardul de euro venit de la Uniunea Europeană, prin mecanismul ITI Delta Dunării, pus la punct de Teodorovici, în 2014, pe care acum, în calitate de auditor al Curții de Conturi, urma să-l verifice.

Teodorovici susține că demisia sa nu are legătură cu publicarea investigației și că își dorea de mult să activeze în zona privată.

Începând cu anul 1991, imediat după finalizarea liceului, Eugen Teodorovici a lucrat exclusiv la stat, deținând funcții importante în Ministerul Transportului, Ministerul Afacerilor Externe, direcții de Integrare Europeană etc.

În cabinetele Victor Ponta a deținut portofoliile de ministru al Finanțelor, dar și ministru al Fondurilor Europene.

”Așa este. De la 1 martie nu mai lucrez acolo. N-am plecat la o altă instituție, am plecat în zona privată. Am și spus, am și promis, parcă cu o lună de zile înainte, dacă nu mă înșel, la începutul acestui an, am și spus că voi face pasul către zona privată, din cel puțin două motive.

Primul ar fi cel legat de familia mea, de mine, și cred că e normal să lucrez și pentru familia mea, și pentru mine. Că 30 de ani am făcut-o pentru ceilalți și nu-mi pare rău.

Și al doilea motiv este acela de a demonstra, să spunem așa, celor care s-au îndoit, care sunt puțini și o fac din răutate și invidie, să le demonstrez că în privat sunt cel puțin la fel de bun cât sunt ei de buni în privat și le-aș recomanda ca la finalul acestui an, sau an de an, să urmărească creșterile sau cifra de afaceri pe care companiile sau compania la care voi activa, activez, nu contează, le înregistrează la finalul fiecărui an fiscal. Și apoi vor vedea dacă într-adevăr mă descurc, nu mă descurc. Eu pot paria că da”, a declarat Eugen Teodorovici.

Fostul senator a declarat că munca la stat ”se duce în derizoriu”, amintind că a fost criticat deseori pentru că după absolvirea studiilor a muncit doar la stat:

”În România, din păcate, munca la stat se duce în derizoriu. E adevărat, sunt argumente în acest sens. Românii sunt îndreptățiți să creadă și de multe ori să eticheteze oameni din administrație, funcționari publici, clasa politică, repet, au motive suficiente din păcate.

Dar să nu uităm un lucru, că în orice țară europeană, la nivel mondial administrația trebuie să joace un rol foarte important în economia oricărei țări. Din păcate, an de an, din administrație pleacă oamenii care au experiență pentru că sunt etichetați în mod incorect de cei care nu fac poate nimic nici în privat pentru ei, și vin din păcate oameni nepregătiți. Nu este o acuză politică. Eu sunt suspendat acum din PSD”, a mai spus fostul ministru.

Teodorovici a declarat că, în momentul în care s-a întors în funcția de auditor al Curții de Conturi (post pe care l-a ținut blocat 10 ani, cât timp a fost parlamentar și ministru), a fost nevoit să iasă din PSD și a declarat că vrea să revină în partid, dacă ai săi colegi ar fi de acord cu acest lucru:

”Eu o să vă spun și acum, așa cu am spus-o mereu, da, voi rămâne în continuare în zona politică, totuși eu cred că obiectivul meu în viață este ca eu să demonstrez că în România nu neapărat clasa politică, vreau să demonstrez că această țară își merită o anumită clasă politică, oameni care să tragă pentru această țară, care să nu ascundă după declarații că se supără nu știu ce cancelarie din vestul Europei sau din altă parte a lumii (…).

Da, voi rămâne în zona politică. Dacă voi rămâne în PSD, în continuare, asta depinde strict de PSD. Eu nu plec niciodată și nu renunț la o luptă, o luptă pe care trebuie să o ducem noi toți, trebuie să luptăm pentru țară.

Dacă PSD, dacă partidul are nevoie de unu ca Teodorovici, unu care într-adevăr supără prin ceea ce spune și face, pentru că eu nu am stăpâni, am un singur stăpân, pe Dumnezeu, sau nu știu, pe mine, în rest nu mă interesează.

Chiar îmi place să supăr. Din 20 decembrie 2020 nu mai sunt în PSD, pentru că statutul de auditor te obligă la acest lucru. Și am ieșit din PSD. Repet, de la 1 martie nu mai sunt la Curtea de Conturi, deci aș putea să reintru în politică, dar dacă este nevoie de mine, nu vreau să fac dragoste cu sila.

Eugen Teodorovici a declarat că nu așteaptă o invitație din partea partidului, ci o cooptare, spunând că, din punct de vedere profesional, e greu să se mai găsească o persoană cu un CV similar cu al acestuia.

Teodorovici a transmis că nu este frustrat și nici nu a păstrat ranchiună pentru că nu a prins un loc în Parlament la alegerile din 2020 (pe fondul rezultatelor neașteptate obținute de Alianța pentru Unirea Românilor în județul Tulcea, acolo unde Teodorovici a deschis lista senatorilor PSD):

”Nu invitație, o cooptare în echipa partidului, să zic. Totuși, fără lipsă de modestie, dacă ne uităm la partea de CV, profesional, totuși e greu să mai găsești astăzi în România, și încă o dată, fără lipsă de modestie, mi-aș dori foarte mult să fiu bătut de alți politicieni, în zona de CV, sincer.

Eu nu am nici frustrări, nici chestiuni personale că nu am intrat în Parlament, sau în conducerea partidului, nu. Cu Marcel n-am mai discutat în această primă parte a anului, dacă cumva voi fi chemat voi da curs imediat unei astfel de chemări.

Dacă cumva se dorește, din partea mea toată deschiderea, tot dragul și toată forța în lupta asta pe care trebuie să o ducem (…) Eu nu am resentimente față de niciun coleg din partid. Eu am spus mereu că acest partid trebuie să învețe să-și asume trecutul, să învețe din greșelile făcute în trecut și să meargă mai departe bărbătește, cum îi stă bine unui partid social democrat.

Pentru că oamenii au nevoie. Eu văd și în zona de social media, românii nu mai vor luptele astea politice, atacurile între politicieni”, a mai spus Teodorovici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri